Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aukcija u Londonu

Dres Engleza Hursta koji je Nijemcima u finalu 1966. zabio hat-trick nudi se za 635 tisuća eura

Geoff Hurst
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
06.06.2016.
u 16:37

Pola stoljeća nakon što je Engleska u finalu SP-a na Wembleyu slavila protiv Njemačke s 4:2, a Hurst je na toj utakmici zabio tri gola

Dres Geoffa Hursta, trostrukog strijelca koji je u finalu 1966. godine Engleskoj dobio jedini svjetski naslov, bit će prodan na aukciji u Londonu 12. lipnja, a početna cijena je 635 tisuća eura.  

Pola stoljeća nakon što je Engleska u finalu SP-a na Wembleyu slavila protiv Njemačke s 4:2, a Hurst je na toj utakmici zabio tri gola, uključujući i onaj zbog kojeg ni nakon 50 godina ne prestaju sporovi je li lopta prešla gol-liniju ili ne. 

Dres crvene boje s brojem 10, s dugim rukavima i velikim grbom England Three Lions bit će ponuđen na aukciji kuće Sotheby, a očekuje se da će konačna cijena prijeći milijun eura.

– Taj Hurstov dres je najdragocjeniji artefakt s te povijesne utakmice za engleski nogomet – kazao je predstavnik Sothebya Gabriel Heaton.

Hurst je veći dio svije karijere igrao za West Ham, a za Englesku je u 49 utakmica postigao 24 pogotka.

>>Napravljena je simulacija Eura, evo kako će proći hrvatska reprezentacija!

Komentara 1

RI
rikavac
16:58 06.06.2016.

smijesno davat toliki novac za dres je van svake pameti. Ako ce se taj novac uplatit u humanitarne svrhe Ok ,a ako nece to bi ja ko ga kupi za te novce udario,porez jos toliki pa izvoli majstore ako ces novce bacat na gluposti onda plati i drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije