Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI TRENER

Dražen Besek odgovorio na optužbe o navodnom namještanju utakmice! Evo što kaže...

Dražen Besek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
19.12.2016.
u 16:40

- To je nevjerojatno. Ne razumijem... Ne znam otkud im uopće ideje da bih išao s bilo kim razgovarati o namještanju utakmica. Čiste budalaštine. Ne mogu ni za koga tvrditi, niti želim, ali ja sigurno nemam veze s tim optužbama - počeo je Besek.

Ako je suditi po boji i tonu glasa Dražena Beseka, čini se da mu signali s Malte neće uspjeti pokvariti božićno ozračje.

Naime, malteški portal maltawinds.com objavio je da su Besek i vratar Miroslav Koprić umiješani u namještanje utakmica s Birkirkarom. Sinoć kasno Besek se javio na telefon. Zvučao je opušteno.

- Jednostavno ne mogu shvatiti takve izmišljotine. To je nevjerojatno. Ne razumijem... Ne znam otkud im uopće ideje da bih išao s bilo kim razgovarati o namještanju utakmica. Čiste budalaštine. Ne mogu ni za koga tvrditi, niti želim, ali ja sigurno nemam veze s tim optužbama - počeo je Besek.

Portal koji je donio priču o navodnom namještanju, spominje da je Koprić ispitan na policiji, te da su pronađena dva mobitela u kojima su bili kontakti za klađenje. A povezani su, navodno, i s Besekom.

- Ja nikada nisam čuo za taj portal. Znam isto koliko i vi. Sve što znam, pročitao sam na portalima. Ne znam što bi bio motiv zbog kojeg bi se plasirala takva priča - kaže Besek, koji je prije nekoliko tjedana dobio otkaz u Birkirkari.

Je li vas netko kontaktirao s Malte, klub, policija?

- Nitko me još nije zvao. Znaju svi gdje sam. Ako bude potrebe, odazvat ću se - spremno ističe Besek.

Hoćete li poduzimati pravne protumjere?

- Za sada mogu samo pričekati da vidim u kojem će smjeru ići čitava priča. Tek onda ću vidjeti kako ću reagirati. Koliko vidim i klub se ogradio od cijele priče - ističe Besek.

Zanimljivi dio priče je i Koprić, koji je za portal Nogometplus ispričao da ga je predsjednik kluba, zajedno sa još šestoricom ljudi, doslovce oteo i zatočio u garažu u obližnjem gradiću. Tražili su od njega da prizna imena osoba koje su umiješane u navodni skandal namještanja utakmica. Navodno je riječ o utakmici koju je Birkirkara izgubila 0:3.

Prijetili su mu da će pozvati policiju!

- Kako nisam sudjelovao u nikakvom namještanju rekao sam da se slobodno obrate policiji. Nakon čega su mi uzeli dva mobitela i laptop i rekli da će ih odnijeti na policiju, rekao je Koprić za portal Nogometplus.

Koprić je odmah sutradan otišao na policiju. Tamo nitko ništa nije znao o cijelom slučaju. Koprić je također zatražio zaštitu hrvatskog veleposlanstva.

Naš vratar je navodno ostao na Malti, zbog komplikacija koje je, zbog stresa, zadobila njegova trudna supruga. Maltežani također pišu da je zbog cijelog slučaja klub napustio francuski sponzor, koji je također umiješan u sumnjive radnje. Također, spominje se da je više igrača upleteno u cijeli slučaj.

Birkirkara se obratila službenim priopćenjem u kojem stoji da se klub ograđuje od špekulacija i laži. Također, ističu da je klupski odbor sve informacije, oko sumnjivog ponašanja jednog od njihovih igrača, predao policiji. Birkirkara je podržala Nikolu Jaroša koji je preuzeo klupu nakon otkaza Draženu Beseku.

Komentara 1

MO
matK.O.
13:55 20.12.2016.

neeee,ma nema šanse,nije dražen takav...ja uopce neznam od kud nekome ideja da bi se nogometni treneri mogli baviti takvim nedjelima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije