Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAŽENE 33 OSOBE

Drama na Poljudu: U Hajduk ušao britanski soj korone? Brisevi hitno idu za Zagreb!

Rijeka: Zaostalo 5. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk
Nel Pavletic/PIXSELL
14.02.2021.
u 21:20

Visoka brojka zaraženih u kratkom vremenu uplašila je splitske epidemiologe koji sumnjaju da je u Hajduk ušao zloglasni britanski soj koronavirusa. Je li tako ili nije doznat će tek nakon što stigne odgovor iz Zagreba.

Nakon obavljenih dodatnih testiranja ostatka momčadi i stožera Hajduka koji su po povratku iz Rijeke smješteni odmah u samoizolaciju utvrđeno je da je na COVID-19 pozitivno još sedam prvotimaca te šest članova stručnog stožera zbog čega će tražiti odgodu utakmice protiv Dinama, objavljeno je u nedjelju na službenim stranicama splitskog kluba. 

Dakle, od ukupno 33 člana Hajdukove ekspedicije koja je zajedno boravila na putovanjima u Osijeku i Rijeci zaraženo je njih 20 (12 igrača i osam članova stožera), dok je ostatak u propisanoj samozolaciji na osnovu upute nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ. 

Visoka brojka zaraženih u kratkom vremenu uplašila je splitske epidemiologe koji sumnjaju da je u Hajduk ušao zloglasni britanski soj koronavirusa koji se širi duplo brže od običnog. Je li tako ili nije doznat će tek nakon što stigne odgovor iz Zagreba. 

Brisevi hajdukovaca šalju se u ponedjeljak ujutro za Zagreb na sekvenciranje jer se običnim PCR testom to ne može utvrditi. Dodatne pretrage će se raditi najvjerojatnije ili u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević ili u Institutu Ruđer Bošković

Splitski epidemiolozi kažu da nitko od zaraženih nije bio u inozemstvu, pa tako nisu mogli doći u kontakt s britanskim virusom, ali je moguće da je netko od igrača ili člana stručnog stožera pokupio 'mutant' i prenio ga ostatku ekipe.


 
Nakon što je i služeno odgođena utakmica Hajduka i Slaven Belupa koja se trebala igrati u subotu, prilično je izgledno da ni derbi Hajduk – Dinamo, koji je na rasporedu sljedeće nedjelje, neće biti odigran u tom terminu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentara 9

Avatar jocker-3
jocker-3
21:43 14.02.2021.

Znači da bi trebalo hotel u Opatiji u kojem su odsjeli hajdukovci staviti u karantenu....

DU
dugiarap
21:47 14.02.2021.

Napokon veza Hajduka i Europe💪

VL
_________
21:38 14.02.2021.

Gdje su nestali dobri stari sojevi, gripa i prehlada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije