Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuglanje

Dragaš jedini osvojio svih sedam Kupa prvaka

Nikola Dragaš
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
21.12.2018.
u 23:40

Medveščak je osamdesetih godina bio jedan od najboljih svjetskih kuglačkih klubova

Prigodnim turnirom za vikend kuglači Medveščaka obilježit će 60 godina od osnutka kluba. Na turniru će igrati Zaprešić, aktualni pobjednik Svjetskog kupa, Mertojak, aktualni pobjednik Europskog kupa, Ljubljana i domaćin, Medveščak 1958.

– Ovom prigodom pozivam sve bivše kuglače koji su nosili dres Medveščaka da nam budu dragi gosti – istaknuo je Nikola Dragaš.

Medveščak je osamdesetih godina bio jedan od najboljih svjetskih kuglačkih klubova. Od 1975. do 1994. godine bili su sedam puta pobjednici Svjetskog kupa, dok su triput bili pobjednici Europskog kupa.

– Ja sam jedini igrač koji je osvojio svih deset međunarodnih trofeja – pohvalio se Nikola Dragaš, trostruki svjetski prvak.

Klub je 19 puta bio prvak bivše Jugoslavije te šest puta prvak Hrvatske od njezina osamostaljenja.

– Nažalost, posljednji trofej osvojili smo prije dvadeset godina kada smo bili prvaci Hrvatske. Nema više tako puno novca kao nekad i jednostavno ne možemo pratiti bogatije klubove – iskren je Dragaš, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba.

Zanimljivo je da jedan pehar Europskog kupa više nije u vitrinama Medveščaka.

– Dok je 1991. godine Vukovar doživljavao svoju najtežu tragediju, mi smo u Bratislavi osvojili Kup Europe te smo taj pehar odlučili pokloniti Gradu Vukovaru – rekao je Dragaš.

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zizuu11
17:22 23.12.2018.

Gospodine Nikola,Vi ste u svibnju gradonačelniku Penavi donijeli pehar koji je osvojen 1991. g. Zahvaljujem Vam u ime svih građana Vukovara,svih branitelja Vukovara i svih kuglaša Vukovara,bivših i sadašnjih!!

MA
majmudin
22:28 22.12.2018.

zato nisi htio kuglati protiv mog cace...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije