Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKIH 11

Doznajemo sastav Hrvatske za Kanadu, Dalić je pripremio iznenađenje u momčadi

Izbornik Zlatko Dalić komentirao jučerašnju utakmicu protiv Maroka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
26.11.2022.
u 14:04

Doznali smo i na kojih 11 se Zlatko Dalić odlučio. Izbornik će u odnosu na utakmicu s Marokom napraviti jednu izmjenu i od prve minute će krenuti Marko Livaja, dok će Nikola Vlašić svoju priliku čekati s klupe.

Hrvatska reprezentacija u prvom je kolu Svjetskog prvenstva u Kataru remizirala s Marokom (0:0). Sutra u 16 sati igra s Kanadom u utakmici u kojoj ne smiju kiksati.

Doznali smo i na kojih 11 se Zlatko Dalić odlučio. Izbornik će u odnosu na utakmicu s Marokom napraviti jednu izmjenu i od prve minute će krenuti Marko Livaja, dok će Nikola Vlašić svoju priliku čekati s klupe. Inače, Vlašić je u utakmici s Marokom zaradio lakšu ozljedu, no izbornik je rekao da očekuje da će biti spreman za Kanadu.

>> Pogledajte specijalnu SP emisiju, Matjaž Kek i Dea Redžić u studiju Večernjeg lista: Legendarni trener otkriva kojeg igrača Hrvatske obožava, govori o Livaji i Srbima te otkriva što je odgovorio na pozive Jakobušiću i Miškoviću

Hrvatska će tako istrčati sa sljedećim sastavom:

Livaković - Juranović, Gvardiol, Lovren, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Kramarić, Livaja, Perišić.

- Nemojte me tjerati da kažem tko će biti prva špica. Imamo četvoricu napadača, svatko sa svojim kvalitetama, i izabrat ćemo najboljeg i prema protivniku i njegovom sustavu igre. Činjenica je da smo imali napadača koji je imao energiju i odlučnost i u obrani, a sad ćemo izabrati najboljeg za iduću utakmicu - rekao je Dalić uoči utakmice te dodao:

- Znali smo prvih 11, sad znamo prvih devet. Ne stvara mi to glavobolje, imamo širok izbor igrača, dobar izbor. Ne vjerujem da ću pogriješiti ako stavim bilo koga. Prije četiri i pol godine bila je drugačija priča, pogledajte te igrače, Liverpool, Inter, Bayern, Real, Barcelona. Ta momčad igrala je 10 godina skupa, a ovo je nešto novo. Nije da ne vjerujem, dapače. Ali nema potrebe uspoređivati dvije generacije. Ovdje je šest, sedam igrača s prošlog SP-a, dolazi nova generacija i mi stvaramo momčad. Ali želimo stvoriti i rezultat. 

>> Novinari Večernjeg komentiraju udarnih 11 Hrvatske i najkritičnije točke u igri: Jako fali nešto iz Rusije, takvog igrača sad nemamo. Ovo je utakmica za Livaju i Petkovića, idemo ih napasti! 

Standings provided by Sofascore

Komentara 36

HE
Herceg56
15:06 26.11.2022.

Pa ako nemožemo dobiti Kanadu i nismo zaslužili da dalje idemo.Kanada je ekipa koja samo srlja (imaju kondicije) ali pojma nenaju igrat.

ĆA
ĆanotaKrljo
15:31 26.11.2022.

Ahaaa ... opet pripremio iznenađenje , tako je rekao i prije maroka - da nam je pripremio iznenađenje !

ST
stefj
15:44 26.11.2022.

Hm, što će Modrić zatvarati s Juranovićem krilo, budući da se Kramarić sigurno neće vraćati? Tko će onda kontrolirati igru i udarati tempo?... No, ajde, sigurno bolje nego da je stavio Vlašića ili Pašalića... Ukratko, brzo ćemo vidjeti rezultate Dalićevihh ideja, možemo se samo nadati da će utakmicu voditi bolje nego prvu protiv Maroka... Oprostili smo mu tvrdoglavost na EP, kada smo imali relativno loš nastup zahvaljujući njegovoj tvrdoglavosti i bezidejnosti, možemo se jedino nadati da neće ovdje isto forsirati i griješiti... Vlašić i Kramarić su mu bili velika greška u 1. utakmici, ostavio je Kramarića u drugoj, samo da forsiranje Kramarića ne ispadne kao bezrazumno forsiranje Rebića na EP...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije