Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE MILANA BANDIĆA

''Dovršetak Maksimira u tri etape''

Maksimir
Željko Hladika/Pixsell
26.03.2010.
u 16:05

O Maksimiru su se priopćenjem odlučili javiti i iz ureda gradonačelnika Milana Bandića, koji tvrdnji da će cijeli projekt ići u tri etape. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

S obzirom na brojna novinarska pitanja, ali i zbog kvalitetnijeg izvještavanja javnosti u vezi s oštećenjima na maksimirskom stadionu, obavještavamo vas da je kabinet gradonačelnika kontaktirao s upravom Dinama i, prema informacijama dobivenim od direktora Stadiona Miljenka Sakomana, može se zaključiti da nema potrebe preuveličavati tu nezgodu. Riječ je o ispadanju pedesetak četvornih metara keramičkih pločica sa zida na stubištu sjeverne tribine, između treće i četvrte etaže, pri čemu su, nažalost, lakše ozlijeđena dva radnika.

U nastavku donosimo izjavu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića:

Činjenica je da početak problema maksimirskog stadiona datira iz vremena prije preuzimanja odgovornosti upravljanja gradom ove gradske vlasti. Mi nastojimo anulirati dugogodišnji nemar i umanjiti neminovnu štetu. U zadnjih mjesec dana,moj tim i ja održali smo dva sastanka s ljudima koji su na međunarodnom natječaju dobili posao dovršetka stadiona i za kojih mjesec dana izaći ćemo u javnost s punom informacijom.

Poznato je da sam ja za dovršetak stadiona u Maksimiru, poznato je i to da sam predložio referendum, kojim bismo građane uključili u tu, za grad važnu odluku, a poznato je također da je tu inicijativu odbila Gradska skupština Grada Zagreba.

Sada preostaje pronalaženje modela u okviru zakonskih propisa Republike Hrvatske, o tome kako ići u realizaciju dovršetka maksimirskog stadiona, i to u tri etape. Znači, prvo izgradnja stadiona na Kajzerici i u isto vrijeme konzerviranje Maksimira radi sprečavanja daljnjeg propadanja. Kada Kajzerica bude dovršena, Dinamo bi mogao igrati na tom stadionu do završetka radova na stadionu na Maksimiru. I to je put i način na tragu kojega intenzivno radimo.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
20:49 26.03.2010.

Hajde, zivi bili pa vidjeli. E Bandicu moj, ako stvarno izgradis taj stadion do kraja, to ce biti jedina dobra stvar koju si napravio za Zagreb. Zato se bolje prihvati posla. Inace ces biti zaboravljen ko lanjski snijeg.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
21:41 26.03.2010.

obećanje ludom radovanje

OB
-obrisani-
22:39 26.03.2010.

Ma koji stadion ,neka si sami grade ,proglasite nogomet amaterskim tako da porezni obaveznici ne plaćaju ovakve gluposti,novac koji je do danas dobio dinamo bolje da ste ulagali u bolnice di plafoni otpadaju ,da se više brige vodi kome se daje novac možda nebi trebalo ni uvodit ovolike Haraće,Najviše mi je ćudno kako neko može igrati u dinamu godišnje za plaću od 100.000 tisuća eura a klub nema wc i otpadaju ploćice a hrvatska privreda propada i radnici ostaju bez posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije