Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jure Zdovc:

Doveden sam da osvojimo ABA ligu i uđemo u F4 Eurokupa

16.06.2017.
u 07:15

Strog sam, ali fer trener. Od igrača tražim puno i ponekad im nije lako sa mnom. Kada odem preko granice, odmah mi bude žao, ističe Zdovc.

Prije nego što se novi Cedevitin trener Jure Zdovc (51) izložio novinarskim pitanjima, direktor hrvatskog prvaka Davor Užbinec kazao je da je to veliki dan za taj klub. A značajan je, očito, bio i za njihova novog stratega:

– Nije mi dugo trebalo da odlučim. Meni je jako bitno da me netko želi, onda ja puno lakše odlučim, a s Cedevitom sam u prošlosti već dva puta razgovarao o mogućem dolasku. Iako ove godine to nisam očekivao i ovaj me poziv iznenadio, očito se može reći da su neke simpatije postojale i prije. Osim toga, Cedevita je u posljednje vrijeme cijenjena u Europi, rekao bih više nego u regiji. Motivirala me i mogućnost da se kroz ABA ligu ili kroz Eurokup izborimo za Euroligu, što je možda i presudilo.

A važne su i reakcije prijatelja.

– Svi oni bili su oduševljeni kada su saznali da me Cedevita želi angažirati. Zna se da je to najozbiljniji klub u regiji, ali se zna i da nema publike, a nju se može pridobiti samo pobjedama. Nisam ni znao da Cedevita ima ovako velik trening-centar kojim sam oduševljen i kakav u svojoj trenerskoj karijeri još nisam imao. No, znate kako je to u ovom poslu, danas je sve super, a već sutra treba pobjeđivati. Bit će uspona i padova, no ja se nadam da ću moći realizirati zadane ciljeve. Doveden sam da osvojim oba domaća trofeja, ali i ABA ligu te da se u Eurokupu izborimo za Final Four.

Nije li na sebe natovario previše ambicija?

– Ja obično tako radim, postavljam letvicu vrlo visoko da se svi pojačano trudimo.

Zdovc će voditi Cedevitu na četiri fronte, s ne više od 16 igrača jer je klub odustao od formiranja razvojne momčadi.

– Toliki broj natjecanja istovremeno i za mene će biti novost. Moram vidjeti što imamo, što nam nedostaje i oko toga formirali momčad.

Bi li mu dobro došao Roko Ukić s kojim je dobro surađivao u AEK-u?

– Roko je odigrao sjajnu sezonu u AEK-u i volio bih ga vidjeti i u svojoj novoj momčadi. Nas dvojica imamo doista dobar odnos.

Komentara 4

Avatar mali322
mali322
08:29 16.06.2017.

Samo ne Roko!

SV
svitilnik
22:13 16.06.2017.

Zdovc , samo što je došal već mudruje i svrstava Hrvate u pogrešnu regiju. Gospodine Zdovc , nas Hrvate ne zanima nikakva regija na koju vi mislite. Samo nastavite tako i bit će vam uskoro jasno da u Hrvatskoj niste dobrodošli. Nemamo ništa protiv vas, cijenimo vašu igračku i trenersku karijeru ali ako ne poštujete sredinu u koju ste došli ni ona vas neće poštivati. Tako je svugdje u svijetu, ja mislim da vi to dobro znate

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
19:20 16.06.2017.

Sjajan odabir. Europski treneri su spaz za naš balkanski sport. Matjaž Kek je to dokazal u Rijeci a sada če i Jure Zdovc naučiti naše balkančeke reda, rada, organizacije i uspjeha u Zagrebu. Pun pogodak i nemreš fulati kada plačaš bolje od sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije