Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Dosta je floskula, Hrvatskoj treba nacionalni stadion

Groupama Arena
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/7
29.03.2019.
u 06:55

Mađarska će država u samo šest godina (2014.-2020.) izgraditi čak 42 stadiona (kapaciteta od 8000 do 67.0000 mjesta), ukupne vrijednosti više od pola milijarde eura

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker jučer je slavodobitno najavio da će uskoro početi izgradnja nacionalnog stadiona, na južnom ulazu u Zagreb, u kvartu Blato. Iako će opet biti onih koji će se poslužiti stavom “što će nam novi stadion dok država nema novac za lijekove djeci, vrtiće i škole”, činjenica je da jest sramota to što nacionalni stadion već nije izgrađen.

Mađarska će država u samo šest godina (2014.-2020.) izgraditi čak 42 stadiona (kapaciteta od 8000 do 67.0000 mjesta), ukupne vrijednosti više od pola milijarde eura, pa zašto onda Hrvatska ne bi izgradila barem jedan od 50-60 milijuna eura, koji će biti dom svjetskih doprvaka, na kojem Modrić, Rakitić, Perišić i društvo neće morati strahovati da im nešto ne padne na glavu dok prolaze prema svlačionici.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ako se već ponosimo da je nogomet najveći promotor Hrvatske u svijetu, zašto onda tom nogometu država i Grad Zagreb ne bi dali jedno zdanje od 25-30 tisuća mjesta na kojem bismo svi s ponosom gledali vatrene.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker očito će uskoro doći na svoje jer posljednjih nekoliko godina poput papige govorio je hrvatskim političarima o nužnosti nacionalnog stadiona. I voljeli ga ili ne, treba mu odati priznanje što je inzistirao na stadionu. Doduše, da naši igrači nisu u Rusiji osvojili srebro, sumnjamo da bi ga itko poslušao, no ovako se uz Šukerov pojavio i pritisak javnosti pa su sada očito i političari shvatili da je vrijeme za početak gradnje.

Ako ga nećemo graditi na hrvatski način, u kojem poslove dobivaju kumovi i prijatelji, pa se u rikverc vraćaju i provizije, taj stadion u Blatu ne bi trebao puno koštati.

Predivna Groupama Arena u Budimpešti, na kojoj su vatreni prije nekoliko dana igrali protiv Mađarske, idealan je predložak kakav nam stadion treba. Kapacitet mu je 23.000 sjedalica, a koštao je samo 45 milijuna eura.

A Mađare bismo mogli pitati i kako takav stadion učiniti profitabilnim. Naime, na tom predivnom, modernom stadionu, osim nogometnih utakmica, održavaju se koncerti, konferencije, čak i vjenčanja, a godišnji prihodi od izvannogometnih aktivnosti na Groupama Areni iznose čak 11 milijuna eura!

Uspije li se to učiniti i s nacionalnim stadionom u Blatu, onda za koju godinu više nitko neće pitati je li novac državnih obveznika otišao na pravu adresu. A naši reprezentativci konačno će dobiti dom dostojan svjetskih doprvaka.

>> Pogledajte u kakvom je stanju Dinamov stadion u Maksimiru

Komentara 9

MO
moškov
07:05 29.03.2019.

hrvatskoj trebaju stadioni i ozbiljan rad u nogometu...bez hrvata koji igraju nogomet vani repka se ne bi plasirala ni na balkansko prvenstvo ...svaki grad i hrvatskoj mora imati primjeren stadiion od ck i koprivnice do vinkovaca od pule od dubrovnikaa o brod i sisak i karlovac i zg barem 3 stadiona i split i to je to .....u vz se odlicno radi sa mladima

MI
Mimizo
07:53 29.03.2019.

uvijek jedni te isti koriste floskule a znamo tko su oni kao bolje je izdvajati za lijekove,vrtiće ,zlostavljane,tako je bilo i kada su se trebali kupiti borbeni zrakoplovi a kada se u brodogradnju bacaju i kradu milijarde onda šute ii nisu im tada bitni ni lijekovi ni djeca ni obespravljeni jednom rječi pravi licemjeri

Avatar Mi sami
Mi sami
09:44 29.03.2019.

Ništa od stadiona brbić i najdug su protiv hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije