Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČETAK U DINAMU

Došao je sam s 15 godina i spavao u plavom internatu

05.12.2018.
u 10:00

Zbog svega toga što je prošao već u prvim danima u Dinamu treba mu se nakloniti, nije lako bilo ni njemu otići od roditelja, a zacijelo ni njima.

Tko to nije prošao, teško mu je i zamisliti kako je bilo dječaku od 15 godina, koji je sa svojom obitelji prošao ratna stradanja, otići od roditelja, ostaviti ih u Zadru i doći sam u Zagreb, u Dinamo gdje nije poznavao nikoga.

U to je vrijeme Dinamo imao sobe za igrače koji su došli izvan Zagreba, Luka je spavao u zgradi u kojoj su tada bili uredi nogometne škole i atletskog kluba. Riječ je o zgradi koja je južno od stadiona Hitrec-Kacian. Bile su to uredne sobe u kojima je bilo po nekoliko igrača.

Luka se i hranio na stadionu, u klupskoj kuhinji koja je bila u toj istoj zgradi. Prvi treneri koji su s njim tada radili u Dinamu bili su Stjepan Deverić i Vinko Šaka, treneri koji su tada bili zaduženi za prvu i drugu juniorsku momčad plavih.

1/6

– Luka u početku nije bio standardan u momčadi, ali je na svakoj utakmici ulazio i skupljao minutažu te napredovao. Malo je igrao kod mene, malo kod Štefa. I danas sam jako ponosan što sam imao prilike trenirati ga – rekao nam je Vinko Šaka.

Naravno da je dečku koji je tek završio osnovnu školu trebalo vremena da se prilagodi, no brzo je počeo pokazivati kvalitetu s kakvom je sa svojim vršnjacima igrao u Zadru. Ubrzo je počeo vući momčad svojim karakterom. Nakon godinu dana života na stadionu, klub je Luki, Barnjaku i Eduardu unajmio stan u blizini stadiona.

Znali su drugi igrači, prijatelji koje je tada Luka već stekao, nakon izlazaka doći k njemu u stan, prespavati do treninga. No Luka nije bio od onih koji bi izlazili, rijetko se dao uopće nagovoriti da koji put izađe s njima.

Luka je došao u Zagreb i Dinamo radi nogometa i sav je bio posvećen tome. I uvijek je davao sve što je mogao, pa i u prvo vrijeme u Maksimiru kad je zapravo pokrivao krilnu poziciju, kako nam kažu njegovi tadašnji treneri, bio je jako dobar i na toj poziciji. Tek je kasnije otišao više u sredinu i napravio još bolji “posao”.

Zbog svega toga što je prošao već u prvim danima u Dinamu treba mu se nakloniti, nije lako bilo ni njemu otići od roditelja, a zacijelo ni njima.

>> Pogledajte i video: Zlatna lopta je kruna sjajne karijere

 

Ključne riječi

Komentara 4

GU
Gustirna
11:30 05.12.2018.

Vrag biti bio ruku oduzeo da si spomenuo MAMICA ,klasnog neprijatelja udbokomunisticke crvene mocvare...

DU
Deleted user
11:02 05.12.2018.

novinar je izbjegao narugat se i napisat da je luka razbio prozor . - nece jos dugo taj zadrzat svoje radno misto

MA
Marsijanac
16:37 05.12.2018.

Hvala Maminjo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije