Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržan novi statut

Dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza razriješen dužnosti

Foto: Dino Stanin/Pixsell
19.12.2018.
u 19:27

Petar Mirić je optužio predsjednicu HTS-a Nikolinu Babić za prepravljanje financijskog izvješća o organizaciji polufinalnog Davis kup dvoboja Hrvatske i SAD-a u Zadru.

Predstavnici u Skupštini Hrvatskog teniskog saveza apsolutnom su većinom podržali novi statut koji je usklađen sa Zakonom o sportu, a dosadašnji dopredsjednik Petar Mirić razriješen je dužnosti i članstva u Upravnom odboru nakon što je optužio predsjednicu HTS-a Nikolinu Babić za prepravljanje financijskog izvješća o organizaciji polufinalnog Davis Cup dvoboja Hrvatske i SAD-a u Zadru.

Argumentirajući odluku o Mirićevom opozivu, Babić je prozvala Mirića za narušavanje ugleda institucije HTS-a nepremijerenim istupima, za obmanjivanje javnosti i za urgiranje na izmjenama prijedloga statuta, a bez da je za to bio ovlašten od predsjednice.

- Žalosno je da se nakon osvajanja Davisova kupa, u sadašnjoj situaciji u kojoj se nalazi naš tenis, zato što se nije udovoljilo željama, destabilizira i ruši ugled HTS-a - rekla je Nikolina Babić prije nego što je stavila na glasanje prijedlog o opozicu Petra Mirića koji je već prije početka sjednice Skupštine HTS-a urudžbirao svoju ostavku.

Mirić je u svom odgovoru predsjednicu HTS-a otpužio za izbjegavanje iznošenja istine i za promjenu brojeva na prihodovnoj strani financijskog izvještaja polufinala Davisova kupa u Zadru, koji je podnio Mirić kao predsjednik Organizacijskog odbora.

Predsjednica HTS-a je na te optužbe rekla kako je sva dokumentacija predana nadzornim tijelima Saveza koja će ih analizirati i dati svoj zaključak.

Nikolina Babić je odgovorila na još neke primjedbe skupštinara iz Slavonije, koji su napustili lipanjsko zajsedanje Skupštine HTS-a na kojoj je izabrana za predsjednicu, tada uz značajnu podršku Petra Mirića, a potom zaključila da će se maknuti onog trenutka kad ne bude imala podršku Skupštine, Upravnog odbora i regija.

Rezultati glasovanja po točkama dnevnog reda jasno su dali do znanja da predsjednica Babić uživa podršku velike većine skupštinara. Tako je bilo kod glasovanja za novi Statut HTS-a, kojim se krovna teniska organizacija konačno uskladila sa Zakonom o sportu, kao i kod glasovanja o izvješću predsjednice za 2018.

Na Skupštini je iznesen i financijski plan za 2019. godinu u kojoj se očekuju prihodi od najmanje 8.250.000 kuna, dok bi rashodi trebali biti na razini 7.700.000 kuna.

- Napravili smo konzervativni financijski plan iza kojeg moramo stajati kao Upravni odbor. Većina sredstava će biti usmjerena prema djeci i prema struci - rekla je predsjednica HTS-a te najavila da je s Hrvatskim telekomom dogovoreno kako će mečevi državih prvenstava i međunarodnih turnira, od četvrtfinala nadalje, biti prenošeni na platformi MaxTV.

Završna sjednica Skupština HTS-a u kalendarskoj godini uobičajeno je bilo mjesto na kojem su proglašavani i nagrađeni najbolji tenisači, tenisačice i reprezentacije u pojedinim kategorijama. U srijedu u hotelu Panorama je izostao taj svečarski dio, ali će biti upriličen već u četvrtak, kad će u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu biti svečano predstavljen trofej Davisova kupa.

Hrvatski teniski savez će veliki srebrni trofej imati u posjedu do studenog 2019. godine, a Nikolina Babić je otkrila kako je već napravljen plan prema kojem se trofej neće zadržati samo u Zagrebu već će obići sve krajeve Hrvatske.

U izvješću za prethodno razdoblje predsjednica HTS-a okrenula se i budućnosti te najavila da će hrvatska Fed Cup reprezentacija na zonskom turniru, kojem će u veljači domaćin biti Velika Britanija, nastupiti u najjačem sastavu, što posljednjih godina nije bio slučaj.

 - Imamo prekrasne, visoko rangirane djevojke koje u Hrvatskom teniskom savezu zaslužuju apsolutno isti tretman koj ima i Davis kup reprezentacija. Ako neće biti zdravstevnih problema, sve će se igračice odazvati. Nadamo se najboljem rezultatu i ulasku u Svjetsku skupinu jer one to zaslužuju - zaključila je predsjednica HTS-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije