Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret utakmici

Donosimo tko sve stiže u poljudsku ložu, stadion će biti najčuvanije mjesto u državi!

09.10.2019.
u 07:00

Koliko će policajaca osiguravati događaj, povjerljiva je informacija i nije je moguće doznati, ali policija će događaj osiguravati s kopna, plovilima s mora te helikopterima i dronovima iz zraka.

Poljudski stadion u četvrtak 10. listopada 2019. godine od 20.45 sati, kada počinje kvalifikacijska utakmica reprezentacije Hrvatske i Mađarske za Euro 2020., bit će najčuvanije mjesto u državi.

Hrvatski reprezentativci nakon osam će godina zaigrati pred splitskom publikom, a svima je još u živom sjećanju svastika nacrtana na poljudskom travnjaku, kada su prije četiri godine vatreni zadnji put igrali u Splitu, u utakmici bez publike.

Sudeći prema pripremama, policija ovoga puta ništa ne prepušta slučaju.

Mjere osiguranja na prepunom Poljudu, ali i oko njega bit će na najvećoj mogućoj razini. Koliko će policajaca osiguravati događaj, povjerljiva je informacija i nije je moguće doznati, ali policija će događaj osiguravati s kopna, plovilima s mora te helikopterima i dronovima iz zraka. Osim njih, na krcatom Poljudu bit će angažirano i 500 zaštitara.

Stiže i Viktor Orbán

U četvrtak će u svečanoj loži sjediti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, navodno će uz našeg premijera Andreja Plenkovića biti i mađarski, Viktor Orbán, a očekuju se gotovo svi hrvatski ministri.

Naravno, besplatne su ulaznice podijeljene i u Gradu Splitu pa će uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu reprezentativce bodriti svi članovi Gradskog vijeća i direktori svih gradskih tvrtki.

Iz Hajduka, koji zbog prijepora s HNS-om ne sudjeluje u organizaciji utakmice, ostvare li se nagađanja, na Poljudu opet neće biti nitko.

“Bili” su svoj stadion prepustili HNS-u i Uefi čiji stručnjaci saniraju poljudski travnjak napadnut agresivnim nametnikom. Neslužbeno, sve je pod kontrolom i stadion je spreman je za spektakl.

Iako su neki strahovali od mogućeg bojkota utakmice, ulaznice su planule nekoliko sati nakon što su puštene u prodaju, a navodno se na crnom tržištu one najjeftinije, od 100 kuna, prodaju za čak i do 1500. Međutim, nejasno je kako će oni koji izdvoje toliki novac ući na stadion bude li sve kako su najavili u PU splitsko-dalmatinskoj.

Svaka ulaznica je personalizirana, a na ulasku će se morati predočiti osobni dokument sa slikom da bi se dokazao identitet. Nakon ulaska na stadion gledatelji isključivo mogu sjediti na mjestu koje je određeno na ulaznici i ne mogu se tijekom utakmice premještati. Događaj će, naravno, biti sniman.

– Sukladno sigurnosnoj procjeni policijski službenici će prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja uz osiguranje javnog okupljanja, intenzivno opservirati područje Grada Splita, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba – poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Blokade ulica od 7 sati ujutro

Podsjeća posjetitelje da ranije dođu na stadion kako bi nakon obavljenih pregleda i provjera osoba i ulaznica mogli prije početka utakmice ući na stadion i zauzeti svoja mjesta označena na ulaznici.

Od danas u 16 sati pa do završetka utakmice sutra uvečer policija će uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona.

U četvrtak, na dan održavanja utakmice već od sedam sati ujutro počinju blokade ulica oko stadiona. Policija poziva navijače da koriste javni gradski prijevoz jer neće moći parkirati vozila u blizini ni u široj zoni stadiona.

Vozače upozoravaju da vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će zajedno s policijskim službenicima sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila, a bit će u pogonu i pauk-služba.

– Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda – poručila je Lolić.

Komentara 30

Avatar Sajko
Sajko
09:21 09.10.2019.

Iz Hajduka neće biti nitko jer im je tako naredila Torcida. Tako je to kad ulica vodi klub

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
12:09 09.10.2019.

Ajde prestanite to reklamirat kao da se ide u konc logor. Ide se na nogometnu utakmicu. Te personalizirano, te stolice, te snimano, te praćeno, te ne smiješ ovo, ne smiješ ono. Idite, navijajte, uživajte.

Avatar Sajko
Sajko
09:24 09.10.2019.

Osiguranje je takvo kao da repka gostuje u nekoj neprijateljskoj zemlji recimu u Srbiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije