Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO GOSTOVANJE

Donosimo što Hrvatskoj večeras treba protiv Šveđana, od kakvog scenarija strahujemo

14.11.2020.
u 08:00

U slučaju poraza, Hrvatska bi bila u teškoj situaciji, pogotovo ako bi izgubila s 0:1

Hrvatska nogometna reprezentacija uoči večerašnje utakmice sa Švedskom ima nekoliko računica kako ostati u elitnoj skupini Lige nacija. Bilo kakva pobjeda rješava sve dvojbe. Hrvatska bi u tom slučaju uoči posljednjeg kola imala šest, a Švedska nijedan bod.

Vatrenima odgovara i bilo kakav neodlučeni rezultat. U tom slučaju imala bi četiri boda, a Švedska jedan. I da u posljednjem kolu Švedska pobijedi Francusku u gostima, a Hrvatska izgubi u Splitu od Portugala, opet bi izborila ostanak jer bi u slučaju istog broja bodova Vatreni bili u prednosti međusobnog omjera, pobjede i neodlučenog sa Švedskom.

U slučaju poraza, Hrvatska bi bila u teškoj situaciji, pogotovo ako bi izgubila s 0:1.

Taj poraz je najnepovoljniji jer je međusobni susret u Maksimiru završen našom pobjedom od 2:1. Dakle, kada bi se gledao međusobni susret, onda bi Šveđani bili u prednosti zbog postignutog pogotka u gostima.

Kad bismo izgubili s 2:3, 3:4, 4:5... onda bismo mi bili bolji jer bismo postigli više pogodaka u gostima.

Opet, i u slučaju poraza možemo ostati u elitnoj skupini ako u posljednjem kolu osvojimo najmanje bod protiv Portugala, a pritom Švedska ne smije osvojiti ni bod u gostima kod Francuza.

Šveđani se sigurno neće predati u tom posljednjem kolu jer ako je aktualne svjetske prvake na njihovu travnjaku nedavno pobijedila Finska, onda to isto može napraviti i Švedska.

No, kako bi Hrvatska izbjegla posljednje mjesto i pad u B-skupinu Lige nacija, najsigurnije je danas osvojiti barem bod u Solni. Ako pak ispadnemo iz elitne skupine Lige nacija, u idućem ciklusu više nećemo igrati protiv velikana, već protiv Austrije, Walesa, Češke, Norveške... 

5. KOLO, 3. SKUPINA:

Švedska – Hrvatska 20.45

Portugal – Francuska 20.45

1. Portugal 4 3 1 0 9:1 10
2. Francuska 4 3 1 0 7:3 10
3. Hrvatska 4 1 0 3 6:11 3
4. Švedska 4 0 0 4 1:8 0

Parovi 6. kola (14. studenoga): Hrvatska – Portugal (20.45), Francuska – Švedska (20.45)

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:13 14.11.2020.

Zamislite kada smo pljuvali na Dalica i na repku sto smo se jedva izvukli iz skupine kada smo se kvalifikovali za euro? A danas se zna da nasi suparnici u skupinui E Wales, Slovacka I Madarska igraju euro 2021! Samo Azerbadjan je zakazo. Ali cetiri od pet predstavnika je dokaz da nije skupina bila lagana.

Avatar rubinet
rubinet
10:27 14.11.2020.

"Parovi 6. kola (14. studenoga): Hrvatska – Portugal "........ Dakle večeras ?

DU
Deleted user
09:24 14.11.2020.

Švedska repka je dosta neefikasna ove godine. Niti odbrana nije nešto uspiješnija. No oni su poslušni i rade 95 min iako gube s tri gola razlike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije