Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA KOEFICIJENT

Donosimo što bi značila Dinamova pobjeda, ima li nade da se Hrvatska vrati među elitu

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb
Foto: SERGEY PIVOVAROv/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
25.02.2021.
u 11:41

Hrvatska je trenutačno devetnaesta, uz koeficijent 25.275, a za željenom petnaestom pozicijom prilično zaostaje

Hrvatska će u sezoni 2022./2023. imati četvero predstavnika. Jednoga u Ligi prvaka, a troje u Konferencijskoj ligi. Tako stvari stoje u ovom trenutku, no budući da Dinamo još uvijek nastupa u Europskoj ligi, situacija bi se teoretski ipak mogla promijeniti u našu korist.

Naime, Hrvatska je sada devetnaesta uz koeficijent 25.275, a za željenom petnaestom pozicijom prilično zaostaje.

To mjesto trenutačno drže Ciprani uz koeficijent 27.750, a u spomenutoj sezoni nosi petero predstavnika – dvoje u Ligi prvaka, jednog u Europskoj ligi i dvoje u Konferencijskoj ligi. 

Dobra vijest kaže da Ciprani više nemaju aktivan klub u europskim natjecanjima ove sezone, ali zato po jednog imaju Srbi (26.500), Švicarci (25.725) i Grci (25.600).

Te tri države nalaze se ispred nas, a blizu su nam još jedino Česi na dvadesetoj poziciji s koeficijentom 25.200 i jednim predstavnikom.

Drugim riječima, osim što ćemo morati navijati da Dinamo i u uzvratu pobijedi ruski Krasnodar, ujedno ćemo morati držati palčeve i da će Crvena zvezda izgubiti na gostovanju kod Milana, da će ista sudbina zadesiti Young Boyse na gostovanju kod Bayera, ali i da će se Olympiacos poskliznuti na gostovanju kod PSV-a.

Zvezda je u Beogradu odigrala 2:2 u prvoj utakmici, Young Boysi su pobijedili Bayer iz Leverkusena 4:3, dok je Olympiacos slavio protiv PSV-a s 4:2.

Dakle, mogli bi Srbi, Švicarci i Grci u teoriji večeras ostati bez predstavnika, baš kao i Česi, jer njihova Slavia gostuje kod Leicestera nakon 0:0 u Pragu.

No, čak i kada bi Hrvatska (čitaj Dinamo) večeras ostala jedini predstavnik u lovu na Ciprane, Modre bi u nastavku morala poslužiti i sreća budući da se svaki zarađeni bod dijeli s pet, odnosno s brojem predstavnika koliko smo ih imali na početku europske sezone (nastupali su još i Osijek, Hajduk, Rijeka i Lokomotiva).

Pojednostavljeno, naša nada živi na staklenim nogama, ali još uvijek živi. Rasplamsala bi se tek u situaciji kada bi svi naši konkurenti poispadali, odnosno tek u slučaju kada bi Dinamo pobijedio Krasnodar i u Maksimiru, a ždrijeb prema njemu bio milosrdan u nastavku turnira (plasman u svaki naredni krug nosi po dodatni bod, op.a.).

Bit ćemo pametniji večeras poslije 23 sata.

 

Ključne riječi

Komentara 2

PR
Pravednik69
14:13 25.02.2021.

"Hrvatska je trenutačno devetnaesta uz koeficijent 25.275" ... nije Hrvatska nego Dinamo, to je Dinamov koeficijent...

DH
dalibor.hren
16:28 25.02.2021.

Znači, opet Dinamo nosi i bodove i lovu za ostatak društva!? Nitko ne zahvaljuje, već pucaju iz svih oružja po plavima iz Maksimira!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije