Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polemika nakon derbija

Donosimo objašnjenje! Sporan gol digao prašinu, većini ništa nije bilo jasno

Cristian Diaz
Foto: Screenshot
22.07.2019.
u 17:30

Uslijedio je žestok prosvjed s klupe suparnika, a sudac Ivo Méndez situaciju je riješio tako što je Diaza isključio, a pogodak - priznao!

Nedjeljni derbi između dvaju bolivijskih klubova, Jorge Wilstermanna i Bolivara, obilježio je incident zbog drugoga pogotka domaćina u 26. minuti utakmice. 

Naime, tada je trener domaće momčadi Cristian Diaz pomogao svojoj momčadi da dođe do gola, a učinio je to tako što je uhvatio loptu koja je napuštala granice igrališta i brže-bolje je vratio svojim nogometašima.

Vidio je i strateg Wilstermanna da je vratar Bolivara Saidt Mustafa istrčao daleko od vlastite gol-linije, što je Gilbert Alvarez u nastavku pretvorio u pogodak. 

>>> Pogledajte spornu situaciju pa razmislite što biste učinili

Uslijedio je žestok prosvjed s klupe suparnika, a sudac Ivo Méndez situaciju je riješio tako što je Diaza isključio, a pogodak - priznao!

Mnogima tek tu ništa nije bilo jasno, postavilo se pitanje zašto je gol priznat ako je trener učinio nešto što nije smio, a evo kako je situaciju objasio sam sudac.

Na centar je pokazao jer trenerima nije zabranjeno dodavati igračima loptu, a Diaza je udaljio zato što je pritom napustio svoj tehnički prostor i potom pretjerao pri slavlju!

Diaz se takvim tumačenjem nije složio i u međuvremenu je kazao da je sudac naprosto podlegao pritisku. Njegova je momčad utakmicu zaključila 3:2 pobjedom. 

Komentara 5

JO
josip
23:13 22.07.2019.

ništa sporno. Pa ovako dodaju i sakupljači lopti i sve čisto

Avatar kesizubac
kesizubac
19:40 22.07.2019.

Jasno mi je da trener može dodati loptu igraču,ali..... Smije li trener izaći iz svog prostora?...... Zašto je trener dobio crveni karton? Je li trener dobio crveni zbog izlaska iz svog prostora i veselja ili zbog dodavanja lopte svom igraču izvan tog prostora?..... Zašto treneri ne dobiju crveni u istoj situaciji kad nema gola?..... Ne znam pravila ali ako trener ne smije izaći iz svog prostora, onda je on povrijedio pravilo izlaska iz prostora pa bi se aut morao ponoviti, ali ako smije izaći iz prostora onda je to gol..... Volio bih čuti detaljniju analizu i objašnjenje......

Avatar dr. Evil
dr. Evil
19:30 22.07.2019.

Loptu koja je izašla van dodao je igraču, sve čisto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije