Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatni razlog za osmijeh

Žrtva i odricanje se napokon isplatili: Evo koliko je Zubčić zaradio u samo dva dana

Filip Zubčić
Foto: Goran Razić
1/7
09.01.2021.
u 16:22

Zubčić je ove sezone dosad zaradio 106 tisuća franaka (741 tisuću kuna), što ga čini trećim najuspješnijim skijašem u navedenoj kategoriji

Drugi dan zaredom, a treći put u karijeri u Adelbodenu, Filip Zubčić stao je na drugu stubu pobjedničkog postolja u utrci veleslaloma za Svjetski kup. U subotu ga je ponovno nadmašio jedino fenomenalni Francuz Alexis Pinturault, koji je došao i do treće uzastopne pobjede u ovosezonskim veleslalomima.

Pinturault je svojom 33. pobjedom u karijeri, a 17. u veleslalomskim utrkama, preuzeo i vodstvo u redoslijedu veleslalomaša s 440 bodova. Filip Zubčić u tom je poretku trenutačno treći sa 368 bodova, dok drugo mjesto zauzima Švicarac Marco Odermatt s 400.

Francuz je vodeći i u redoslijedu za Veliki kristalni globus sa 675 bodova. Norvežanin Aamodt Kilde je drugi s 560, a treći je Odermatt sa 501. Hrvatski skijaš nalazi se na četvrtom mjestu s 455 bodova.

Skijaši će se u nedjelju u Adelbodenu boriti za bodove u slalomu, a Zubčiću će se pridružiti i hrvatski trio sa Sljemena, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega. Prva vožnja je na rasporedu u 10:30 sati, a druga u 13:30.

Bit će to prilika da se skupi još koji bod, ali i poneki švicarski franak. Zubčić ih je u dva dana zaradio četrdeset tisuća, što u kunskoj protuvrijednosti iznosi 280 tisuća kuna.

Ako su točni podaci sa službene stranice FiS-SKi, Zubčić je ove sezone dosad zaradio 106 tisuća franaka (741 tisuću kuna), što ga čini trećim najuspješnijim skijašem u navedenoj kategoriji.

Alexis Pinturault dosad je bankovni račun podebljao za 209 tisuća švicarskih franaka, a Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 129 tisuća švicarskih franaka.

 

Komentara 28

DU
Deleted user
16:30 09.01.2021.

Pa što vas toliko muči koliko je čovjek zaradio. Zaslužio je. Lijepo vam je čačkati po tuđem novčaniku.

DR
Drx
17:14 09.01.2021.

Nije zaradio u dva dana nego je zaradio u godinama rada discipline i odricanja. Pisat ovakve članke znači večinih ovih gen Z Y X i kaj ja znam kojim sve generacijama dat lažan privid da je uspjeh preko noći moguć. Nije. Preko noći su "uspjeli" samo ovi naši ratni profiteri i razno razni lopovi koji se danas drže kao da su krema društva i kao veliki moralisti. Imena svi znamo ali se zbog njihovog utjecaja njih nesmije spominjat

GO
goriodgorijeg
16:43 09.01.2021.

Jadan li si novinaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije