Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čehinja opet slavila

Donna Vekić ostala bez finala u Brisbaneu

Foto: Reuters/Pixsell
05.01.2019.
u 14:31

Karolina Pliškova bila je bolja sa 6:3, 6:4 nakon sat i 20 minuta igre

Hrvatska tenisačica, 22-godišnja Donna Vekić, nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Brisbaneu. 

Bolja od nje je u polufinalu bila Čehinja Karolina Pliškova sa 6:3, 6:4 nakon sat i 20 minuta igre. Bio je to četvrti međusobni meč Vekić i Pliškove te treća uzastopna pobjeda češke igračice.

Vekić je odlično započela dvoboj protiv bivše prve igračice svijeta, povela je sa 2:1 i imala 40-30 na svom servisu, no tada je promašila smeč kojim bi potvrdila break, a potom je i izgubila prednost oduzetog servisa.

Pliškova je osvojila i sljedeća treći gema te stigla do prednosti od 5:2 u prvom setu.

Kada je Vekić dvostrukom servis pogreškom izgubila servis u petoj igri drugog seta, činilo se kako će Pliškova lako do pobjede, no naša se igračica nije predala. U sljedećem je gemu vratila break zaostatka.

Nažalost, uslijedio je još jedan slabiji gem na vlastitom početnom udarcu pa je Pliškova stigla do nove prednosti. Kod zaostatka 3:5 Vekić je spasila tri meč-lopte Pliškove i prisilila Čehinju da servira za pobjedu.

I u posljednjem gemu bilo je velike borbe, Vekić je imala dvije break-lopte, ali oba je puta Pliškova pogodila odlične winnere i na kraju pogreškom Vekić realizirala šestu meč-loptu.

Vekić je tako ostala na šest nastupa u finalima na WTA Touru, dosad je osvojila dva naslova, u Kuala Lumpuru 2014. i Nottinghamu 2017., a posljednji nastup u završnici imala je lani u Washingtonu. U finalu će Pliškova igrati protiv Ukrajinke Lesje Curenko koja je u prvom polufinalu nadigrala Japanki Naomi Osaku sa 6:2, 6:4.

POLUFINALE:

Karolina Pliškova (Češ/5) - DONNA VEKIĆ (HRV) 6-3, 64

Lesja Curenko (Ukr) - Naomi Osaka (Jap/2) 6-2, 6-4 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije