Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okuplja elitu

Donna otkrila čime će iznenaditi svoje kolege kad dođu u Osijek

29.05.2020.
u 18:23

Donnina je inicijativa, ali teško bi to išlo s realizacijom ovog projekta da u pomoć nije priskočio tata Igor Vekić, ovaj put s obiteljskom firmom ECM Global d.o.o. koja se, kaže, bavi razvojem projekata sporta i sportske infrastrukture

U četvrtak 4. lipnja, tenis se vraća u Hrvatsku. I to ne na mala, nego na velika vrata, u Osijeku će se dogoditi Hrvatski Premier tenis, turnir najboljih hrvatskih tenisača i tenisača, ali i teniskih legendi.

– Jako se veselim tom turniru jer nastupit će uistinu svi najbolji hrvatski tenisači i tenisačice. Neće biti samo Petre Martić koja je ostala u Americi. Razgovarala sam s njom ovih dana i kaže da joj je jako žao što neće biti u Osijeku. U svakom slučaju bit će to ozbiljan tenis, turnir će nam pomoći i u podizanju forme uoči očekivanoga nastavka sezone na WTA i ATP Touru – kaže naša 23-godišnja tenisačica Donna Vekić, idejna začetnica ovog turnira.

Humanitarna nota turnira

Osječanka se marljivo priprema za nastup na tom natjecanju, iako je u tome ometa prevrtljivo vrijeme ovih posljednjih dana.

– Da, baš je neko čudno vrijeme, ali dok god ne padne kiša, može se trenirati. A ne prekidam trening i kad je neka mala kišica – objasnila je.

Donna je i ambasadorica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije pa će se u danima turnira potruditi svojim gostima prikazati sve ljepote Osijeka i okolice.

– Planiramo izlet u Kopački rit, bit će tu i kulena, i fiš paprikaša, i čobanca... Iskoristit ćemo priliku za malo opuštanja jer, kad imamo klasičnu sezonu, onda smo i na pripremama prilično napeti. Kad igrate svaki tjedan, onda nemate puno vremena za malo relaksacije – napomenula je trenutačno 24. tenisačica svijeta (u studenome prošle godine bila je 19.), ponudivši nam još neke informacije o turniru:

– Igrat će se na zemljanim terenima Teniskog kluba Park, na žalost bez gledatelja jer, kad smo dogovarali turnir, epidemiološke mjere to nam nisu dopuštale, a danas nas mnogi pitaju za ulaznicu. No drago mi je da će HRT izravno prenositi završne susrete posljednjeg dana turnira, u nedjelju 7. lipnja. Vjerujem da će gledanost biti velika jer svi smo se zaželjeli pravog tenisa nakon ove duge stanke.

Podsjetimo, na turniru će od tenisačica, osim Donne, nastupiti i Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac. A osmorku među tenisačima činit će: Marin Čilić, Borna Ćorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Franko Škugor, Borna Gojo, Nino Serdarušić i Duje Ajduković. U Osijek će doći i naše teniske legende: Goran Ivanišević, Iva Majoli, Goran Prpić i Jelena Kostanić Tošić.

Turnir će imati i dobrotvornu notu, sastavni dio projekta je velika humanitarna akcija pod naslovom “Hrvatska i tenis protiv COVID-19”. Akcija će se provoditi u dva “seta”, u prvom će se prikupljati novac do početka turnira, a u drugom će setu gledatelji za trajanja turnira i izravnih prijenosa svojim pozivima donirati novac. Cilj je osigurati znatan iznos koji će biti doniran projektu hrvatskih znanstvenika koji se bave istraživanjem virusa te rade na pronalaženju cjepiva i lijeka protiv ove opake zaraze.

Tenis protiv igrača Osijeka

– Sretna sam i ponosna što ćemo u mom rodnom gradu organizirati jedan ovakav događaj. Želimo pokazati da je to moguće, želimo Osijek, a i tenis približiti svima – naglasila je Vekić.

Donnina je inicijativa, ali teško bi to išlo s realizacijom ovog projekta da u pomoć nije priskočio tata Igor Vekić, ovaj put s obiteljskom firmom ECM Global d.o.o. koja se, kaže, bavi razvojem projekata sporta i sportske infrastrukture.

– Ekskluzivno ću vam otkriti da tenisačima i tenisačicama pripremamo jedno malo iznenađenje, odvest ćemo ih na gradilište novog stadiona Nogometnog kluba Osijek. To je svakako najvažnija investicija u sportskoj infrastrukturi u Hrvatskoj posljednjih godina, a tenisači i tenisačice će ondje s nogometašima Osijeka odigrati i pokoji poen u tenisu. Vjerujem da ćemo organizirati jedinstveni teniski spektakl pa ovom prilikom zahvaljujem na podršci našim pokroviteljima: Osječko-baranjskoj županiji i Hrvatskom teniskom savezu – pripomenuo je tata Vekić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar SarahNB80
SarahNB80
01:00 30.05.2020.

w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije