Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije razumio pogrde?

Dončić se ispričao zbog videa u kojemu vrijeđaju Albance

Luka Dončić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
02.04.2020.
u 10:52

Skandiranje Delija bilo je krajnje degutantno i šovinističko, vikali su: "Tko ne skače, taj je Šiptar" i "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji"

Luka Dončić, slovenski košarkaški reprezentativac i član NBA momčadi Dallas Mavericksa, obrisao je na svom Twitter profilu video u kojem se vrijeđaju Albanci.

Bio je to isječak s jedne stare utakmice Crvene zvezde i Lukina je namjera, kaže, bila da Amerikancima pokaže kako se žestoko navija u Štark Areni.

Takvim navijanjem bila je vidno iznenađena i sestra tadašnjeg Zvezdina igrača Charlesa Jenkinsa, koja je bila na utakmici i čija se reakcija vidi.

No, skandiranje Delija bilo je krajnje degutantno i šovinističko, vikali su: "Tko ne skače, taj je Šiptar" i "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji". Ništa novo u beogradskim arenama (samo što Šiptara ponekad zamijene Hrvatom), ali nakon niza pritužbi i prosvjeda, Dončić se, uz micanje videa, morao ispričati:

- Žao mi je zbog videa koji sam objavio, nisam shvatio pogrdne riječi. Nikad ne bih objavio takvo nešto - napisao je Luka.

Mnogi ipak ne vjeruju Dončiću, posebno ako se zna da mu je otac Srbin. Navode da on dobro razumije srpski i da je morao čuti o čemu se tu radi. Pojedinci su čak od vodstva NBA tražili da kazni Dončića, no ovom je isprikom taj slučaj, čini se, riješen.

Ključne riječi

Komentara 8

TR
Travno221
11:04 02.04.2020.

Da, nije razumio. Moš misliti. Nego kad je shvatio da bi ga u Americi zbog toga mogli opaliti i po džepu, brzo se ispričao.

ČV
čača vrati se
14:38 02.04.2020.

al nije i on šiptar mislim da sam negdje procitao

ST
starcevicanac
11:54 02.04.2020.

Zasto je izbrisan moj komentar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije