Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula

Dominacija Ferrarija: Vettel i Kimi startaju iz prvog reda

Sebastian Vettel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.04.2018.
u 10:34

Treći je Bottas, četvrti Lewis Hamilton u drugom Mercedesu, a peti Max Verstappen.

Sebastian Vettel startat će s najbolje startne pozicije u sutrašnjoj utrci za VN Kine. Drugi je njegov momčadski kolega, Kimi Raikkonen, a treći Valtteri Bottas, piše GP1.

Četvrti je Lewis Hamilton u drugom Mercedesu, a peti Max Verstappen. Daniel Ricciardo je zauzeo šesto mjesto, dok će sedmi startati Nico Hulkenberg.

Krug najbrže desetorice zatvaraju Sergio Perez, Carlo Sainz i Romain Grosjean.

TIJEK KVALIFIKACIJA

Q1

Mehaničari mijenjaju pogonsku jedinicu na bolidu Daniela Ricciarda, čini se da Australac neće sudjelovati na današnjim kvalifikacijama. Naime, tijekom trećeg slobodnog treninga otkriveni su problemi s turbopunjačem, a malo je vjerojatno da će bolid biti spreman prije kraja prve kvalifikacijske runde. Roamin Grosjean je tijekom trećeg slobodnog treninga imao brake–by–wire problem, no čini se da je spreman za sudjelovanje u kvalifikacijama.

Točno  u 8:00 sati po našem vremenu započele su kvalifikacije za VN Kine. Charles Leclerc postavlja prvo vrijeme – 1:35,189 za monegaškog vozača.

1:32,427 za Kimija Raikkonena na ulttrasoft gumama. Sebastian Vettel je još brži, 1:32,171. Mercedesov dvojac zasad značajno zaostaje za talijanskom momčadi, Valtteri Bottas zaostaje 0,750 sekundi, a Lewis Hamilton čak 1,112 sekundi.

Žuta zastava! Leclerc se izokrenuo u posljednjem zavoju staze, no nema oštećenja na bolidu.

Daniel Ricciardo ipak izlazi na stazu, i to u zadnji čas! Mehaničari su odradili odličan posao, posebno imajući u vidu činjenicu da im Renault nije dostavio kompletnu pogonsku jedinicu, već su morali koristiti i stare dijelove. Cristian Horner razočaran je ovakvim pristupom francuskog proizvođača.

Ricciardo je uspio, bio je 14. u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Brendon Hartley je 15., a njegov momčadski kolega ne uspijeva ponoviti dobar kvalifikacijski rezultat iz Bahreina, eliminiran je već u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Uz njega, eliminiran je dvojac iz Williamsa i Saubera.

Eliminirani: Sergey Sirotkin, Pierre Gasly, Lance Stroll, Charles Leclerc, Marcus Ericsson

Sebastian Vettel
1/5

Q2

Dvojac iz Ferrarija i Mercedesa odmah izlazi na stazu na soft gumama. Momčad iz Maranella za VN Kine je odabrala samo tri komponente soft guma.

Kimi Raikkonen zasad je najbrži, i to ispred momčadskog kolege. Daniel Ricciardo se ugurao na treće mjesto, no koristio je ultrasoft gume. Hamiltonovo vrijeme na soft gumama je čak šest desetinki sekunde sporije od onog Kimija Raikkonena, vjerojatno će morati ponovno izlaziti na stazu prije kraja kvalifikacijske runde.

Lewis Hamilton ponovno izlazi na stazu na soft gumama. 1:31,914 za Lewisa Hamiltona, puno brže od svojeg prvog pokušaja prije nekoliko minuta.

Fernando Alonso ugurao se u krug najbrže desetorice, no ne zadugo. Španjolac je završio na 13. mjestu, a njegov momčadski kolega na 14.

Eliminirani: Kevin Magnussen,  Esteban Ocon, Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne, Brendon Hartley

Q3

Vozači izlaze na stazu na ultrasoft gumama. 1:31,200 za Kimija Raikkonena, to je 0,161 sekundu brže od drugoplasiranog Sebastiana Vettela. Mercedes im zasad ne može parirati, Bottas i Hamilton zaostaju gotovo pola sekunde. Peti je Verstappen, a šesti Ricciardo.

Valtteri Bottas prvi postavlja svoje vrijeme pri ponovnom izlasku na stazu, a slijedi ga momčadski kolega.

Bottas ne popravlja svoje vrijeme, a Lewis Hamilton napušta svoj krug i odlazi u box. Kimi Raikkonen ponovno popravlja svoje vrijeme, ovaj put za 0,018 sekundi. Sebastian Vettel je još bolji, 1:31, 095, baš kao i u Bahreinu u drugom brzom krugu preuzima vodstvo od momčadskog kolege. Peto i šesto mjesto zauzima dvojac iz Red Bulla.

Komentara 1

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
10:53 14.04.2018.

Utrku pratite sutra u live prijenosu na portalu Vecernji.hr ili na sva 4. Programa Hrta.. A nee nemamo prijenos jer zivimo u RH .. Imamo f16 imamo istanbulsku kovenciju imamo 60% posto agrokora nesto malo INE , savudriju i tako to .. Ostalo su pokrali lopovi i prijenos forumle i pare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije