Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI U TURSKU

Osvojio je srca dinamovaca, ali zaslužio je igrati u boljoj ligi

Domagoj Vida
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
09.12.2017.
u 20:36

Vida je vrlo dobar igrač i prijatelj. Bio je važan za Dinamo i na terenu i izvan njega. Svi smo mu zahvalni za vrijeme koje je proveo s nama. Želim mu sreću – rekao je za sada još uvijek njegov suigrač Mikola Morozjuk

“Domagoj, hvala ti na svemu”, glasila je oproštajna poruka Dinama iz Kijeva na njihovu profilu na Twitteru. Dovoljna je ta jedna rečenica da se zna da Domagoj Vida odlazi iz ukrajinskog kluba.

Očekivali su svi takav rasplet s obzirom na to da mu ugovor s Dinamom istječe zadnjeg dana 2017. godine, a plavokosi stoper sve je već dogovorio s turskim Beşiktaşem u kojem će ga dočekati povremeni reprezentativac Matej Mitrović.

Domagoj Vida
1/9

Iz Kijeva odlazi kao slobodan igrač, a za njega su navodno zainteresirani Everton i Milan, no Turci su za sada, po svemu sudeći, najizgledniji. I dok se u Beşiktaşu vesele zbog moguće “prinove” u klubu, u Kijevu tuguju... O njegovu prelasku u Beşiktaş govorio je i predsjednik turskog velikana Fikret Orman nakon utakmice protiv Leipziga.

Čekaju ga u Beşiktaşu

– Nadam se realizaciji ovog transfera. Riječ je o igraču koji je top klasa na svojoj poziciji. Mnogi misle da je lako dogovoriti sve detalje, ali to nije istina jer on još nije razriješio sve s klubom – rekao je Orman.

Detalji će se riješiti, a do tada će se Vida odmarati. Kijevski Dinamo kod kuće je svladao Partizan i slavio visoku pobjedu od 4:1 kojom je i potvrdio plasman u šesnaestinu finala Europske lige, a hrvatski reprezentativac sve je pratio pokraj terena. Tom se utakmicom oprostio od navijača.

Zbog ozljede nije zaigrao protiv Partizana, ali dobio je priliku pozdraviti tribine. Prostirala se u prvim redovima navijačkog prostora, njemu u čast, velika hrvatska zastava. Uvukao se Domagoj svima pod kožu. U Kijevu je u pet godina igranja uspio osvojiti kapetansku vrpcu, dva naslova prvaka Ukrajine i dva nacionalna kupa.

– Volio bih da je ostao, ali odabrao je drukčiji put. To je sasvim razumljivo jer ima obitelj i želi zaraditi više novca. Nismo mu mogli ponuditi financijske uvjete kao Beşiktaş. Želim mu sve najbolje i da nastavi igrati na istoj razini – rekao je predsjednik ukrajinskog kluba Igor Surkis.

S pravom žali za “izgubljenim” stoperom kojeg će svi pamtiti po 160 odigranih utakmica i 13 pogodaka.

Tvrda glava u obitelji Vida

Domagojeva oca Rudiku Vidu zvali su Air Rudika. I danas ga se pamti kao jednog od najubojitijih centarfora na počecima HNL-a. Njegov je udarac glavom postao pravi mit. Više se puta čulo kako se prečka tresla i po tri dana kada bi Rudika zabijao glavom...

Pokazao je time koliko tvrdu glavu ima, prenio je to i na Domagoja, jer vjerojatno će jedna od stvari po kojima će on biti zapamćen u svojoj kijevskoj eri biti baš razbijena glava i deset šavova koje je zaradio u okršaju 3. kola skupine B Europske lige između Dinama i Young Boysa u Kijevu. Igrao bi on, ali krvarenje nije prestajalo tako da je morao napustiti teren. Dao je i on nogometu svoj “danak u krvi”.

Domagoj Vida
1/7

Proteklih 20 dana proveo je izvan terena zbog ozljede mišića, posljednja utakmica bila mu je dvoboj Grčke i Hrvatske u Pireju, a iako ga u Dinamu čekaju još dvije prvenstvene utakmice, prije odlaska na odmor, Vida u njima neće nastupiti da ne bi riskirao s ozljedom.

A nedostajat će svima. Trener Dinamo Kijeva Aleksandar Hackevič iznimno ga poštuje.

– Puštamo Vidu čiste savjesti. Zaslužio je igrati u boljoj ligi. Kao trener bio sam sretan što sam radio s njim. Njegove profesionalne i ljudske osobine zaslužuju poštovanje – rekao je kratko za klupske stranice Hackevič. A bit će i redovi na terenu desetkovani bez njegovih obrana.

Domagoj Vida
1/22

– Vida je vrlo dobar igrač i prijatelj. Bio je važan za Dinamo i na terenu i izvan njega. Svi smo mu zahvalni za vrijeme koje je proveo s nama. Želim mu sreću – rekao je za sada još uvijek njegov suigrač Mikola Morozjuk, a slaže se i Júnior Moraes.

– Nedostajat će mi. On je vrlo dobar igrač i osoba. Uznemiren sam zato što odlazi, ali ovo je nogomet – zaključio je napadač Kijeva. 

Komentara 2

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
00:10 10.12.2017.

U rangu Mitra Mrkele.

Avatar Idler 3
Idler 3
21:14 09.12.2017.

Vrhunski branič al šteta kaj ni mel bar još koji cenat....napravil bi svjetsku karijeru !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije