Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDE EURA

Domagoj Duvnjak je čudo, a Nikola Karabatić rukometni Napoleon

Domagoj Duvnjak
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
11.01.2018.
u 08:35

– Nevjerojatan je! Na pragu je tridesete, a vuče reprezentaciju već godinama. Naš apsolutni broj 1. Ako se uspio oporaviti od ozljede i bude li onaj stari, možemo puno – kaže Šprem.

Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj bit će prilika za našu publiku koja provjereno voli rukomet, ne samo da bodri i gura Červarove izabranike prema visokim ciljevima nego i da pogleda uživo spektakularne zvijezde jednog od najljepših momčadskih sportova koji je u posljednjih 15-ak godina, nekako od one naše senzacije 2003. u Portugalu, ostvario velik napredak u brzini, atraktivnosti i dinamici.

Odabrali smo deset najvećih zvijezda spektakla koji počinje 12. siječnja, gledatelji u Splitu, Poreču, Varaždinu i Zagrebu moći će uživati, a naš bivši reprezentativac Goran Šprem, posljednjih godina odličan u ulozi komentatora RTL-a, analizirao ih je za naš list...

Domagoj Duvnjak
1/6

Počnimo od naše posljednje bolne rane, sjajne norveške reprezentacije koja nas je u šokantnom polufinalu SP-a u Francuskoj pobijedila nakon što smo propustili meč-loptu s istekom vremena. Predvodi je “čudo od djeteta”, 22-godišnji Sander Sagosen, srednji vanjski.

– Strašan klinac koji je eksplodirao vrlo rano. Nositelj je igre u reprezentaciji. Top-igrač, čovjek za sljedećih deset godina – kaže Šprem.

Sagosen nas čeka u drugom krugu u Zagrebu. Dečko je to iz Trondheima koji se probio do PSG-a.

No prije Sagosena u prvom krugu čekaju nas Island i Aron Palmarsson (27).

– Taj je dečko baš zvijezda. Pazite, igrao je za Kiel i Veszprem, gdje se posvadio pa pola godine nije igrao, a Barcelona je čekala pola godine da ga otkupi, i to uz jednu od najvećih odšteta u povijesti. Uwe Gensheimer (31) noćna je mora s krila. Godinama je među najboljim strijelcima Lige prvaka. Jedno je od najboljih lijevih krila u povijesti – kaže Šprem koji je pokrivao tu poziciju s Nikšom Kalebom pri osvajanju olimpijskog zlata 2004.

Domagoj Duvnjak
1/18

– Uwe je prototip savršenog krila. Obrana, napad, ruka... Sve ima. Štrlek i on sada su najbolji na svijetu na svojim pozicijama.

Provjerena je klasa Mikkel Hansen (30), najbolji lijevi vanjski na svijetu koji je donio svojoj reprezentaciji europsko zlato 2012.

– Strašan bombarder. On nosi Dansku, a znamo kakva je to reprezentacija. Apsolutno jedna od vodećih zvijezda Eura.

Na suprotnoj je strani Kiril Lazarov (37), vječno “momče ubavo” iz Svetog Nikole u Makedoniji. On je poput maršala Tita za reprezentaciju koju je iz Červarovih ruku naslijedio Raul Gonzalez. Lazarov je nedvojbeno velika zvijezda europskog rukometa.

A u klasu zvijezda pripada i Alex Dušebajev (25), jedan od kreatora igre španjolske reprezentacije.

– Dominantan desni vanjski, dobar igrač. Svakako je zvijezda Eura, dijelom i zbog prezimena.

Da, tata Talant bio je uz Richardsona možda i najbolji srednji vanjski u povijesti dok se nije pojavio Balić.

Tu je i balkanski dvojac. Brežičanin Blaž Janc (21), odličan desni vanjski Kielcea, veliki je biser Slovenije, a Cetinjanin Vuko Borozan (23) već sad jedan od najboljih crnogorskih majstora nakon Veselina Vujovića.

– Obojica su velika iznenađenja. Drago mi je zbog Borozana jer je počeo tu kod nas, u Karlovcu. Znači da se može – kaže Šprem.

A sada – najveći frajeri. Naš Domagoj Duvnjak (29). Iza njega je najgora godina u karijeri, patnja s bolovima, operacijom koljena i oporavkom. Briljantan organizator igre...

– Nevjerojatan je! Na pragu je tridesete, a vuče reprezentaciju već godinama. Naš apsolutni broj 1. Ako se uspio oporaviti od ozljede i bude li onaj stari, možemo puno.

Najveće ime? I dalje on. Nikola Karabatić (33), Napoleon rukometa.

– To što je on napravio u karijeri i što još uvijek radi daje dovoljno argumenata da kažemo da je svjetski broj 1. Igrao je u najvećim klubovima i sa svima do PSG-a osvojio naslov prvaka Europe. Nakon odlaska Ivana Balića apsolutni broj 1 rukometa je Karabatić – kaže Šprem.

 

Komentara 3

AL
alf
10:03 11.01.2018.

Hvalite ih ako uspiju, ne mogu shvatiti koliko su novinari vrijedni unaprijed hvaliti a ako podbace onda drvlje i kamenje. Cekajmo kraj natjecanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije