Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET Hrvatska protiv Rusije u oslabljenom sastavu

Domaća liga i Čupić protiv ruskoga stroja

19.12.2008.
u 20:54

Lino Červar, izbornik hrvatske reprezentacije, od petka će se malo odmarati od rukometa. Nakon utakmice u Umagu, gotovo je s treninzima do 26. prosinca, za kada je sazvano okupljanje reprezentacije.

- Dobro, nema baš odmora od rukometa. Vrijeme kada nema treninga je vrijeme za osmišljavanje taktike. Igrači se također ne smiju previše opustiti i dobit će programe po kojima će lagano trenirati. Svi ćemo biti zajedno za vikend kada su proglašenja najboljih momčadi u izboru Sportskih novosti i Hrvatskoga olimpijskog odbora - rekao je Lino Červar.

Ipak u Areni
Još se ne zna hoće li Hrvatska protiv Rusije igrati dvije ili samo jednu utakmicu. Sigurno je da će naša reprezentacija protiv Rusa igrati 28. prosinca u Osijeku. No, Červar želi još jednu provjeru.

- Treba mi još jedna utakmica. Imamo dosta mladih igrača kojima želim dati priliku. Nećemo li moći igrati u Areni, neka se igra u bilo kojoj dvorani. Može i u Kutiji šibica - istaknuo je Červar.

Zdenko Antunović, upravitelj Arene Zagreb, najavio je da će dvorana biti spremna za 27. prosinca i da će se u njoj igrati protiv Rusa u 20 sati.

Protiv Rusije igrat ćemo s igračima iz domaće lige, a od inozemaca dolazi samo Ivan Čupić jer je prvenstvo u Sloveniji završeno. Dakle, na vratima će biti Somić i Šunjić. Na lijevom krilu Hrvatin i Vukić, a na desnom Horvat i Čupić. Na crti su nezamjenjivi Vori i Kapular. Na lijevom vanjskom imat ćemo Tončija Valčića, Gojuna i Špoljarića. Na srednjem vanjskom igrat će Josip Valčić i Domagoj Duvnjak, a od ljevaka tu je samo mladi Kopljar. Ivano Balić teško da će biti spreman i za minutu utakmice.

- Rusi dolaze u najjačem sastavu i u prednosti su. Njihovi najbolji igrači igraju u jednom klubu, Čehovskim medvjedima. Rusi opet djeluju poput stroja i bit će to dobra provjera - rekao je Červar.

Nema više Maksimova
A u Čehovskim medvjedima igraju Ivanov, Igropulo, Kamanjin, Čipurin, Filipov i Rastvorcev. Nakon niza godina na klupi ruske reprezentacije nećemo gledati Vladimira Maksimova. Oprostio se od reprezentacije nakon Olimpijskih igara u Pekingu, a novi izbornik je Nikolaj Čigarev.

Rusi su na svjetskim prvenstvima posljednji put bili na postolju 1999. godine u Egiptu. Tada ih je u finalu svladala Švedska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije