Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORAK OD FEDERERA I NADALA

Đoković pomeo Medvjedeva i deveti put osvojio Australian Open

(SP)AUSTRALIA-MELBOURNE-TENNIS-AUSTRALIAN OPEN-MEN'S SINGLES-FINAL
Bai Xuefei/XinHua/PIXSELL
21.02.2021.
u 15:39

Đoković je na uvjerljiv način stigao do svog 18. Grand Slam naslova u karijeri i približio se surekorderima Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu koji imaju po 20 trofeja svaki.

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković u nedjelju je po deveti put u karijeri osvojio naslov pobjednika Australian Opena pobijedivši u finalu odigranom pred gotovo punim tribinama Rod Laver Arene Rusa Danila Medvjedeva (ATP - 4.) sa 7-5, 6-2, 6-2 za jedan sat i 53 minute.

Đoković je na uvjerljiv način stigao do svog 18. Grand Slam naslova u karijeri i približio se surekorderima Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu koji imaju po 20 trofeja svaki.

Srpski tenisač je prekinuo pobjednički niz Danila Medvjedeva koji je osvojio posljednja četiri turnira na kojima je igrao i pritom nanizao dvadeset pobjeda. Među ostalima, u tom je nizu pobijedio i Novaka Đokovića u grupnoj fazi prošlogodišnjeg ATP Finala u Londonu.

No, u svom drugom Grand Slam finalu u karijeri, nakon US Opena 2019. kad je u pet setova poražen od Nadala, 25-godišnji Rus je bio ravnopravan suparnik samo u prvom setu, u kojem je nadoknadio rani 'break' zaostatka (1-3), ali je ponovno izgubio servis kad je trebao izboriti 'tie-break'.

Medvjedev je krenuo 'breakom' u drugi set, ali to je bilo sve od njega. Đoković je nanizao četiri gema i lakoćom osvojio drugu dionicu, a jednako je uvjerljiv bio i u trećem setu, ne dopustivši Rusu bilo kakvu priliku za eventualni preokret.

Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i peta Đokovićeva pobjeda kojom je došao do svog 82. naslova u karijeri te za njega zaradio  2,75 milijuna australskih dolara te 2000 bodova. Medvjedev će uz utješni trofej i 1200 bodova iz Melbournea otići bogatiji za 1,5 milijuna australskih dolara.

AUSTRALIAN OPEN, tenisači - finale

Novak Đoković (Srb/1) - Danil Medvjedev (Rus/4) 7-5, 6-2, 6-2

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
18:58 21.02.2021.

Nole pravi sampion! Komsije cestitam na uspjehu. Lipo je vidjeti kad mala zemlja kao Srbija ima tako velikog sampiona!

DU
Deleted user
16:07 21.02.2021.

To moze samo srbin.

PR
pravednik2
16:20 21.02.2021.

Bravo Nole! Nove bodove nije osvojio. Ostaju oni od prošle godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije