Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarci tvrde:

Đoković pomaže srbijanskoj diplomaciji u povlačenju priznanja Kosova?

Novak Đoković
Foto: virginie bouyer/DPA/PIXSELL
1/6
20.05.2020.
u 14:30

Ivica Dačić navodno je više puta pozivao Đokovića da "stranim državljanima pošalje reket ili lopticu s potpisom"

Novak Đoković pomaže srbijanskoj diplomaciji u lobiranju za povlačenje priznanja samostalnosti Kosova, tvrdi švicarski list Blick, pozivajući se na izjavu srbijanskog šefa diplomacije Ivice Dačića.

Srbijanski ministar vanjskih poslova priznao je da je više puta pozivao Đokovića da "stranim državljanima pošalje reket ili lopticu s potpisom".

Novak Đoković
1/5

- Novak je uvijek pitao što možemo uraditi, radovao se svakom povlačenju priznanja Kosova - izjavio je  Dačić.

Švicarski list citira i kosovskog veleposlanika u Bugarskoj Edona Canu koji je u siječnju ove godine ustvrdio da je "Đoković kao loptica u svađi Srbije i Kosova".

Povod je bila pjesma "Vidovdan" (sa stihovima: "Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo") koju su Đoković i suigrači (uz "Marš na Drinu") pjevali nakon pobjede reprezentacije Srbije na ATP kupu u Australiji.

- Može biti ATP pobjednik, ali ostaje primitivac, zaostao balkanski nacionalist i šovinist. Nije slučajno da je Novak Đoković najmanje voljeni teniski šampion u historiji - istaknuo je tada Cana.

Đokovićev otac Srđan podrijetlom je s Kosova, pa Novakov stav o odmetnutoj južnoj srpskoj pokrajini nije od jučer.

Taj se stav ukratko svodi na slogan: "Kosovo je srce Srbije!"

Pitanje je samo je li on pri tome i "politički upregnut", tj. surađuje li sa srbijanskom diplomacijom u naporima da što više zemalja povuče priznanje kosovske samostalnosti. Kako bilo, zasad u tom naumu Srbija i nema nekog velikog uspjeha.  

Ključne riječi

Komentara 11

PR
pravednik2
15:41 20.05.2020.

To su se Švicarci samo zabrinuli, da će Djoković preteći Federera nakon Corona-pauze. Pa počeli na vrijeme izmišljati razne priče. Kao što je virus samo izmišljen.

Avatar Zzzz
Zzzz
14:59 20.05.2020.

Hrvatska neće povući priznanje, a ti Đoka pjevaj borbene u Srbiji.

TR
Travno221
16:29 20.05.2020.

Uzalud vam trud svirači. To što će povući priznanje neka Gvineja Bisau ili neka druga egzotična država ne umanjuje temeljnu činjenicu: Kosovo je samostalna država. A do toga je došlo nakon što je Srbija 90-ih defakto ukinula pokrajine. Srbi bi teritorij, ali ne i ljude - gotovo dva milijuna Albanaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije