Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boćanje

Dokazat ćemo da smo najbolji na svijetu

'seniori_vap_ipl_230909'
'Photoshop'
23.09.2009.
u 18:10

Hrvatski boćari još nikada nisu podbacili i uvijek su se sa svjetskih prvenstava vraćali s najmanje tri medalje. Nakon priprema nema razloga sumnjati da će tako biti i ovaj put.

O Gianfrancu Santoru sve je rečeno. Santoro je u sjajnoj formi od početka prvenstva i sve ju je vrijeme održavao na visokoj razini. Igrat će dvije discipline – precizno izbijanje i pojedinačno klasično, i uopće ne treba sumnjati u njegove odlične plasmane i doprinos uspjehu.

Hrvatska seniorska boćarska reprezentacija u ponedjeljak putuje na Svjetsko prvenstvo u francuski grad Macon. Izbornik Dinko Beaković za svjetsku je smotru odabrao tri igrača trija Buzet – Gianfranca Santora, Rolanda Marčelju i Antu Papka, tu su zatim Sebastian Mrvčić iz riječkog Benčić Vargona i Jure Maglić iz zagrebačkoga Zrinjevca.

Što više medalja
U kombinacijama je bio i Maglićev suigrač Tomislav Kolobarić, no zbog bolesti se nije mogao pripremiti kako treba. Cilj koji je postavljen pred reprezentativce, a koji su si sami postavili, uvijek je isti – moraju osvojiti barem jedan komplet medalja bez obzira na probleme! Naime, hrvatska reprezentacija je uz Italiju najuspješnija na svijetu. Broj osvojenih medalja na prvenstvima Europe i svijeta uvijek je prebacivao očekivano. Zlata je nešto manje, no zato hrvatski boćari vode prema broju srebrnih odličja, što znači da su najviše puta igrali finale.

– Nema alibija. Mi smo jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, a to se mjeri po broju osvojenih medalja. Ako ih ne osvojimo, znači da nešto ne valja. Očekujem tri-četiri finala, a onda što bude. Vjerujem da će kao i dosad biti dobro i da ćemo se vratiti barem sa po jednim zlatom, srebrom i broncom – najavljuje izbornik reprezentacije Dinko Beaković. Kolobarić je trebao odraditi brzinsko izbijanje, no zbog bolesti se nije uspio pripremiti kako treba, tako da će taj posao u Maconu obaviti Ante Papak.

– Još ovu godinu da nam Ante pomogne u toj disciplini, a onda ćemo tražiti nove ljude. Sad je u vrlo dobroj formi, na zadnjim pripremama u Buzetu pogađao je od 43 do 47 boća – kaže Beaković. U dobar ritam ušla je i štafeta Marčelja-Mrvčić koja pogađa od 53 do 57 boća. – To mi je dalo volje. Siguran sam da će ući među četiri i da će u obje discipline osvojiti medalje – optimističan je izbornik Beaković i dodaje da i par Papak-Marčelja opet sjajno funkcionira.

Povratnik u izabranu vrstu Jure Maglić igrat će bližanje i izbijanje u krug. U toj je disciplini aktualni prvak Hrvatske i pokušat će sve ne bi li opravdao ponovni poziv u reprezentaciju i iskazano povjerenje izbornika.

Nikad nisu podbacili
Nema sumnje da će boćari ponovno razveseliti hrvatsku sportsku javnost. Nikad dosad nisu podbacili, i uvijek su se vraćali s najmanje tri medalje. Seniorska svjetska smotra počinje dva dana nakon završetka juniorske, za igrače do 18 i 23 godine u Nici. I od mladih se očekuju medalje, a zasad sve ide po planu, reprezentativci koračaju prema osmini finala, a u nekim disciplinama to je već osigurano.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije