Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIROKOM KUP

Dok se izvodila himna BiH, stadionom se orilo 'Ponosna moja je zemlja Hercegovina'

Široki Brijeg
Foto: Foto VL BiH
18.05.2017.
u 21:05

Krcate tribine ukrasilo je 5200 zastavica kojima su uoči utakmice mahali gledatelji i napravili sjajan dekor. Decibeli su lomili prozore na Pecari!

Ime Širokog Brijega treći je put ugravirano na peharu pobjednika Kupa BiH. U dramatičnom, ne osobito lijepom uzvratu finala, u kojem je Sarajevo bilo bolje otprilike isto koliko i Široki u utakmici na Koševu, ponovio se rezultat – 1:0, ovaj put za Sarajevo, golom iz problematičnog 11-erca koji je u 65. minuti dosudio loš sudac Edin Jakupović, pa je odluka pala izvođenjem 11-eraca.

A nakon podjele pehara i medalja na Pecari, cijeli se grad, domaći i navijači iz susjedstva – Posušja, Gruda, Imotskog, Tomislavgrada, Čapljine, Mostara... te Uskoplja, Prozora, Kiseljaka, Žepča, Sinja i drugih mjesta – okupio u središtu grada. Uza zvuke glazbe, pirotehniku i potoke hladnog piva, osvajanje Kupa slavilo se do jutra.

A bit će uskoro još slavlja, jer slijedi 14. izlazak Širokobriježana u Europu... No, vratimo se utakmici. Počela je u rijetko viđenom ozračju na Pecari. Krcate tribine ukrasilo je 5200 zastavica kojima su uoči utakmice mahali gledatelji i napravili sjajan dekor. Decibeli su lomili prozore na Pecari!

Široki Brijeg
1/5

Samo je istočna tribina dijelom bila prazna, jer policija je s puta vratila navijače gostiju kući. Kad su domaći čuli da gosti neće doći, otvorili su i vrata istoka, dijelom pustili i navijače bez ulaznica. Intoniranje himne izazvalo je ovaj put veliku buru, osobito u sarajevskim medijima. Jer, dok se izvodila himna BiH nebo su parali zvižduci, a gledatelji pjevali: Ponosna moja je zemlja Hercegovina... Bilo je i drugog pogrdnog skandiranja na Pecari, što je za svaku osudu. Rekli bismo – sličan folklor kao na Koševu u prvoj utakmici, kada je publika pjevanjem “Jedna si jedina, moja domovina” utišala zvuke himne BiH, koju, čini nam se, (baš) nigdje ne vole.

Komentara 20

HE
herc7
21:41 18.05.2017.

Tko zna BiH himnu izmišljena 1997. za izmišljenu naciju Bošnjaka. Ne znaju je ni oni kamooli Srbi i Hrvati u BiH. ;))

HR
Hrvatska
21:45 18.05.2017.

To Hercegovci.

NE
Nemanadimak
22:06 18.05.2017.

pa Bosnjaci kao narod je izmisljotina. Imate, Turke, Srbe i Hrvate a kome je dobro da se izmisljaju novi narodi nije mi jasno. a bice da ce na kraju morati priznati da su oni samo dosljaci u Bosnu i Hercegovinu i da su ostali tu nakon okupacije. Ajmo sad mi obrisite komentar jel sam smio reci istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije