Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHALLENGER OSTRAVA

Dodigu hrvatski polufinale

Ivan Dodig
Goran Stanzl | Pixsell
01.05.2010.
u 16:21

Ivan Dodig pobijedio je Antonija Veića 7-5, 6-3 nakon jednog sata i 48 minuta igre u prvom polufinalnom dvoboju na ATP Challengeru u Ostravi, na zemljanoj podlozi.

Bio je to peti dvoboj dvojice prijatelja i hrvatski Davis Cup reprezentativaca, a Dodig je proslavio treću pobjedu. Tri puta oduzeo je Veićev servis, a svoj je izgubio samo jednom, u drugom setu.

Dodig je prošle sezone odigrao svoja prva tri finala karijere na ATP Challengerima, a u Sarajevu je osvojio naslov pobjednika. Na istom turniru je ove godine zapeo u polufinalu, što mu je bio i najbolji rezultat na ovakvim turnirima ove sezone, jasno, do Ostrave.

Zanimljivo je spomenuti da su Dodig i Veić početkom prošlog tjedna igrali na ATP Chalengeru u Rimu, ali tada je pobijedio Veić, lagano, u dva seta.

Za naslov najboljeg na ATP Challengeru u Ostravi, teniskom turniru koji se uz nagradni fond od 42.500 eura igra na zemljanoj podlozi, borit će se Ivan Dodig i Čeh Lukaš Rosol...

Nakon što je u hrvatskom polufinalu Dodig s 7-5, 6-3 bio bolji od Antonija Veića, uslijedio je češki ogled poluzavršnice u kojem je Rosol identičnim rezultatom svladao Pavela Snobela u meču dugom dva sata i pet minuta.

Dodig će se s Rosolom ogledati treći puta u karijeri, a prvi na zemlji. Do sada su oba susreta odigrali na na tvrdoj podlozi. Na premijeri je, prošle godine u Beču, slavio Čeh 6-4, 6-4, a u Sarajevu ove Dodig 6-3, 7-5. Turnir u Sarajevu Dodig je i osvojio.

ATP Challenger Ostrava, polufinale:

Dodig (8) – Veić 7-5, 6-3

Rosol – Snobel 7-5, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije