Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. Hrvat među 100

Dodigu Challenger u Astani

'Ivan Dodig of Croatia serves against Spain\'s Juan Carlos Ferrero during the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 19, 2010.  REUTERS/Tim Wimborne  (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS)'
'TIM WIMBORNE'
07.11.2010.
u 19:51

San svakog dječaka kad počne igrati tenis jest ući u Top 100 – rekao je Ivan nakon pobjede nad Rusom Kunjicinom (6:4, 6:3).

Ivan Dodig pobjednik je vrlo jakog ATP Challengera u Astani (Kazahstan, nagradni fond 125.000 dolara), hrvatski reprezentativac u Davisovu kupu u finalnom je dvoboju u dva seta (6:4, 6:3) pobijedio Rusa Igora Kunjicina.

Pored 18.000 dolara, koliko je zaradio kao pobjednik, mnogo važnije jest to da će Ivan s novih 110 bodova na novoj ATP listi prvi put u karijeri biti rangiran među 100 najboljih na svijetu (negdje oko 95. mjesta). Kao 14 Hrvat u Open eri (od 1968.) Međugorčaninu je to drugi osvojeni Challenger u pet finala, prvi je osvojio prije 20 mjeseci u Sarajevu.

– Ovo je jako dobar osjećaj, san je svakog dječaka kad počne igrati tenis ući među 100 najboljih na svijetu. Nadam se da će tih dobrih osjećaja u budućnosti biti i više – rekao je Ivan, koji je trijumfom u Astani ujedno izborio i izravan nastup na Australian Openu u siječnju 2011. godine. (mku)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije