Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ ZAGREB INDOORS

Dodig zaustavljen u drugom kolu

Ivan Dodig
Davor Puklavec/pixsell
03.02.2010.
u 13:52

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (153. na ATP ljestvici) zaustavljen je u 2. kolu ATP turnira u Zagrebu od Ukrajinca Ilje Marčenka, koji je na kraju slavio rezultatom 6:4, 6:2.

Nakon što je u 1. kolu pobijedio Kazahstanca Jevgenija Koroljeva (7-6(9), 6-4) Dodig nije uspio preskočiti i drugu prepreku, 102. tenisača ATP ljestvice.

Dodig i Marčenko igrali su do ovog meča međusobno dva puta, 2006. godine na Futuresima u Nigeriji, na tvrdoj podlozi, a obojica su upisali po jednu pobjedu. U meču igranom u Domu sportova Dodig je pružao previše prilika svom suparniku na vlastiti servis, pa je tako Marčenko imao čak 14 break lopti, od kojih je iskoristio četiri, po dvije u prvom i dvije u drugom setu.

Dodig je uspio nadoknaditi break zaostatka s početka prvog seta i povesti 4:3, ali je nakon toga do kraja igrao podređenu ulogu.

- Iznenadio sam se kako je igrao, uopće to nisam očekivao. Igrali smo prije tri godine, tada je bio mnogo agresivniji nego danas. Nisam bio spreman na njegov takav nastup, nisam imao uopće rješenja – kazao je Dodig, koji je tijekom drugog seta zatražio i liječničku pomoć.

- Bilo je nekoliko proklizavanja u susretu prvoga kola, malo su me uhvatila leđa i loža, no to ni na koji način nije utjecalo na ishod susreta – ustvrdio je Dodig.

Dodig je bio prvi od pet hrvatskih predstavnika koji će danas izaći na terene PBZ Zagreb Indoorsa u Domu sportova u pojedinačnoj konkurenciji. Kasnije će na teren i Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Ivo Karlović, te Antonio Veić.

ATP Zagreb, 2. kolo:

Marčenko – Dodig 6:4, 6:2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije