Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaradio 2,2 milijuna

Dodig: Wimbledonski finale zaokružio je moj san

'Croatia\'s Ivan Dodig and Brazil\'s Marcelo Melo (right) in their Gentlemen\'s Doubles final against Bob and Mike Bryan during day twelve of the Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis
'Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL'
07.07.2013.
u 21:53

- Ja sam sanjao o finalu Wimbledona kad sam bio mali i sad mi se taj san i ostvario

Iza Ivana Dodiga su dva wimbledonska tjedna koja će zauvijek pamtiti. Osmina finala u pojedinačnoj i finale u konkurenciji parova (s Brazilcem Marcelom Marcelom Melom) donijeli su mu i značajnu novčanu nagradu (2,2 milijuna kuna bruto) i mnoštvo bodova koji će ga u ponedjeljak pogurati i na jednoj i na drugoj listi.

Veliki nisu igrali nikad

- Na kraju svega mogu biti zadovoljan. Nema puno tenisača koji su igrali finale Wimbledona. Ja sam sanjao o tome kad sam bio mali i sad mi se taj san i ostvario. Sanjao sam također biti među 100 najboljih na svijetu i to sam ostvario. Sanjao sam igrati u Davisovu kupu i to se dogodilo.  Sanjao sam nastupiti na Olimpijskim igrama i u tome sam uspio.  A sanjao sam osvojiti turnir, pa sam i to postigao  - kaže Dodig uoči povratka s Otoka.

U nastavak sezone ući s puno više samopouzdanja.   - Ovaj finale Wimbledona dat će mi veliku motivaciju za budućnost. Ipak je to najveći turnir na svijetu. Zanimljivi su mi nastupi u parovima, ali moja osnovna preokupacija i dalje će biti pojedinačna konkurencija. I što se pojedinačnog renkinga tiče, volio bih do kraja ove godine ostati među 50 najboljih na ATP listi - skromno je najavio Ivan.

Uz finala na Grand Slam turnirima kao što je Ivanov u Wimbledonu, hrvatski su tenisači na ovaj ili onaj način u seniorskoj konkurenciji osvojili barem jednom svaki od četiri Grand Slam turnira.

Hrvatske pobjede

Goran Ivanišević osvojio je Wimbledon u pojedinačnoj konkurenciji, kao i Iva Majoli Roland Garros. No, Roland Garros je daleke 1938. osvojio i Dragutin Mitić u mješovitom paru s Francuskinjom Simone Mathieu. US Open su u konkurenciji parova 1970. osvojili Nikola Pilić i Francuz Pierre Barthes, a Australian Open Mirjana Lučić i Martina Hingis 1998. u konkurenciji ženskih parova.

>>Dodig i Melo ostali bez naslova, braća Bryan su bila prejaka

>>Srbi pišu da Ivan Dodig igra u majici na kojoj je ustaški grb!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije