Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOŽEMO DO NASLOVA

Dodig u finalu parova, a Konjuh u juniorskom polufinalu!

'31.01.2013., Zagreb - Teniski centar HTS-a. Ana Konjuh, mlada 15-godisnja hrvatska tenisacica, juniorska pobjednica Australian Opena. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpić/Pixsell
04.07.2013.
u 15:37

Naša je tenisačica slavila sa 6:3 i 6:2. 15-godišnja Konjuh za finale će se boriti protiv Amerikanke Towsend ili Čehinja Krejčikove

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo postigli su uspjeh karijere ušavši u finale wimbledonskog turnira parova. U polufinalu su u pet setova, sa 3:6, 6:4, 6:1, 3:6, 6:3 pobijedili četvrte nositelje Indijca Leandera Paesa i Čeha Radeka Štepaneka.

U finalu će Dodig i Melo imati najteže moguće suparnike braću Boba i Mikea Bryana. Amerikanci su u pet setova bili bolji od Indijca Bopanne i Francuza  Vasselina i traže svoj 15. Grand Slam naslov, treći ove sezone. Nitko od Hrvata nikada nije osvojio Wimbledon u paru, no Jovanović i Pilić su 1962. bili u finalu.

- Lijepo je biti dio teniske povijesti. Braća Bryan godinama igraju najbolji tenis u paru, ali imaju oni i slabije dane. Ako u finalu bude jedan takav, pokušat ćemo iskoristiti priliku i domoći se naslova. To bi doista bilo ispunjenje sna - kaže Dodig.  

Ana Konjuh nastavila je pohod prema drugom juniorskom Grand Slam naslovu. Zasad je u trećem Grand Slam polufinalu (nakon Melbourne i Pariza), a dotle je stigla uvjerljivom pobjedom nad 12. nositeljicom, Ukrajinkom Anhelinom Kalinjinom, sa 6:3, 6:2.

Anin trener Kristijan Schneider ocijenio je Aninu izvedbu na sljedeći način: pet minus za igru, pet plus za taktiku.

- Ona sama ocijenila je svoju igru četvorkom, zato što je skromna. No, igrački je meč odradila gotovo odlično a taktički savršeno. U dva dana Ana nije izgubila svoj servis, što znači da kad nije umorna može igrati iznimno kvalitetno. I zato u Wimbledonu nije igrala parove - objasnio je Schneider.    

Rezultati - tenisačice, polufinale: Bartoli (15, Fra) - Flipkens (20, Bel) 6:1, 6:2, Lisicki (23, Njem) - A. Radwanska (4, Polj) 6:4, 2:6, 9:7 (Lisicki je nakon pobjede plakala); juniori, četvrtfinale: Chung (Kor) - Ćorić (Hrv) 7:6 (5), 6:3. 

>> Ana Konjuh (15) u Montpellieru osvojila svoj prvi seniorski turnir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije