Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A sad na Karlovića

Dodig razočaran: Tužno je da Hrvati navijaju protiv nas...

Ivan Dodig
Goran Stanzl/Pixsell
06.02.2013.
u 19:25

Hrvatski je tenisač pobijedio Nijemca 6:2, 7:6(3) za sat i 22 minute igre, a u nastavku Zagreb Indoorsa čeka ga Ivo Karlović.

Ivan Dodig uspješno je prošao prvu prepreku na ovogodišnjem izdanju Zagreb Indoorsa. Hrvatski je tenisač za sat i 22 minute igre izbacio Nijemca Benjamina Beckera rezultatom 6:2, 7:6(3). Imao je naš igrač čak 93 posto osvojenih poena na prvom servisu (28/30), a nije dopustio ni jednu priliku za break na svom servisu. No, meč je prelomio broj neprisiljenih pogrešaka Ivanova protivnika. Becker ih je imao više od 30, a Dodig samo 13.

A i Dodigu se, baš kao i Veiću, dogodilo da neki domaći navijači navijaju protiv njega.

- Mene je to iznenadilo. Pretpostavljam da su to kladitelji, zašto bi inače navijali za naše suparnike, pa nismo na neutralnom terenu. To je zbilja pomalo tužno. I moj trener, Čeh Martin Štepanek zamijetio je to i bio je začuđen - napomenuo je Dodig.

Njega sad očekuje dvoboj s Ivom Karlovićem, ali tu ne bi trebalo biti problema, može se očekivati da će publika navijati i za jednoga i za drugoga.

- Iako sam Karlovića dva puta pobijedio, to ne mora ništa značiti. U oba meča odlučivala je doslovce jedna loptica. Dakle, imao sam i malo sreće. Ivo ovdje dobro igra, ja isto, neka pobijedi bolji - zaključio je Dodig.   

U konkurenciji parova dvojica Marina, Čilić i Draganja, dobili su poduku od Nijemca Marxa i Rumunja Mergee, ali ne iz marksizma nego iz tenisa. Naš je par poražen sa 3:6, 3:6. Čiliću je to bio uvod u turnir, no sličnu sudbinu doživjeli su i ostali naši predstavnici na turniru parova. Od Tonija Androića i Dine Marcana bolji su, sa 3:6, 6:1, 10:4, bili Austrijanac Knowle i Slovak Polašek, drugi nositelji. Nije bio uspješan niti Ivo Karlović, sa svojim partnerom Nijemcem Moserom poražen je od Slovenca Bedenea i Čeha Pospišila sa 6:7 (7), 6:7 (2). Crni niz zaokružili su Mate Delić i Franko Škugor izgubivši od Talijana Cipolle i Indijca Devvarmana sa 4:6, 2:6.

Rezultati, pojedinačno, 1. kolo: Baghdatis (6, Cip) - Kamke (Njem) 6:7 (6), 6:2, 6:4; 2. kolo: Južnji (3, Rus) - Sijsling (Niz) 6:3, 6:2.

Raspored za četvrtak (početak u 10.45): Kližan - Haase, Kavčić - Baghdatis, Petzschner - Seppi (ne prije 14.45), Čilić - Žemlja (ne prije 17.45), Dodig - Karlović. 

Komentara 1

KA
kajinx
14:25 07.02.2013.

Ivane, nisu to Hrvati, to su mrzitelji Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije