Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Dodig favorit za naslov, a u polufinalu klasik: Đoković na Federera

29.01.2020.
u 07:35

Na jedan korak do finala u Melbourneu je 35-godišnji Međugorac Ivan Dodig, u paru sa Slovakom Filipom Polašekom, čiji je četvrtfinalni meč protiv salvadorsko-britanske kombinacije Arevalo/O’Mara trajao samo sat i 19 minuta – 6:3, 6:2

U tzv. open eri samo je jedan hrvatski tenisač u muškim parovima osvojio naslov u Melbourneu – 2018. godine Splićanin Mate Pavić slavio je s Austrijancem Oliverom Marachom.

Sada je jedan korak do finala u Melbourneu 35-godišnji Međugorac Ivan Dodig, u paru sa Slovakom Filipom Polašekom, čiji je četvrtfinalni meč protiv salvadorsko-britanske kombinacije Arevalo/O’Mara trajao samo sat i 19 minuta – 6:3, 6:2.

>> Zgodna Srpkinja držala Federeru lekciju zbog prostačenja, njegova reakcija sve je iznenadila

1/10

Zahvaljujući “pomoru” najboljih svjetskih parova u Melbourneu, Dodig i Polašek, inače četvrti nositelji, sada su favoriti za naslov. U polufinalu ih čeka australska kombinacija Purcell/Saville, a drugi polufinalni par čine 11. nositelji Amerikanac Ram i Britanac Salisbury te nenositelji iz Kazahstana Bublik i Kukuškin.

Tri i pol sata borbe

Inače, sjajno raspoloženi Dodig plasirao se i u četvrtfinale mješovitih parova, s partnericom Tajvankom Latishom Chang svladao je slovensko-francusku kombinaciju Klepač/Vasellin sa 6:3, 4:6, 10:8. U četvrtfinalu je i Nikola Mektić koji je s Čehinjom Krejčikovom slavio protiv australsko-američke kombinacije Kyrgios/Anysimova s 4:6, 6:4, 10:8.

U muškoj konkurenciji polufinale su izborili Roger Federer i Novak Đoković. Švicarac je nakon tri i pol sata epske borbe svladao Amerikanca Sandgrena sa 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3, u meču u kojemu je neuništivi veteran spasio čak sedam meč-lopta! I pritom se borio s ozljedom leđa, ali i svojim demonima.

Naime, Federer se, frustriran zbog svoje nemoći, u jednom trenutku prostački obrušio na linijskog suca, nakon čega ga je glavna sutkinja, Srpkinja Marijana Veljović, pozvala na stranu i upozorila na ponašanje. Federer je nakon toga zatražio liječnički time-out.

– Ponekad se osjećam malo čudno, noge mi postanu krute, mučim se u defenzivi. Ne volim tada zvati trenera jer je to znak slabosti i trudim se to ne pokazati. Najbolje je pobijediti i otići s terena a da nitko ne zna što se događa. Uvijek vjerujem u čuda; može pasti kiša ili se nešto drugo dogoditi. Čekao sam da me Sandgren dokrajči, ali on to nije učinio, imao sam mnogo sreće – kazao je Federer i nastavio o polufinalu:

– Nikad se ne zna; nakon ovakvih sretnih izvlačenja, možete igrati bez ikakvih očekivanja jer znate da ste već trebali biti na skijanju u Švicarskoj.

Branitelj naslova i sedmerostruki pobjednik AO-a Novak Đoković svladao je Kanađanina Miloša Raonića s 3:0 u setovima, 6:4, 6:3, 7:6, te izborio 50. susret s Rogerom Federerom. Ovo je drugo najveće rivalstvo u povijesti tenisa, jer Đoković i Nadal igrali su čak 55 puta međusobno. Srbin s obojicom najvećih suparnika ima pozitivan omjer: s Federerom 26-23, s Nadalom 29-26.

Kobe me inspirirao

Đoković se nakon meča s Raonićem dotaknuo svoga sportskog idola Kobea Bryanta.

– On je jedan od najvećih sportaša svih vremena. Inspirirao je mnoge pa i mene. Bio sam sretan što sam imao sjajan odnos s njim, uvijek je bio tu kada mi je bio potreban savjet. Kobe je bio moj mentor, moj prijatelj. Razdire mi srce to što se dogodilo – kazao je Đoković, a onda se osvrnuo na nadolazeći meč s Federerom.

– Jako poštujem Rogera zbog svega što je napravio za sport. On je jedan od najvećih tenisača svih vremena, jedan od dvojice mojih najvećih suparnika. Toliko puta sam to spominjao, a reći ću to i sada, uvijek se jako radujem mečevima protiv Federera i Nadala.

Komentara 1

Avatar southman
southman
08:32 29.01.2020.

Đoković ponovno "spreman" kao nekada. Teško će ga netko zaustaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije