Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavio domaći tenisač

Dodig bez naslova u Ostravi

Ivan Dodig
Goran Stanzl | Pixsell
02.05.2010.
u 17:14

Čeh Lukaš Rosol, 232. tenisač svijeta, pobijedio je našeg Ivana Dodiga, 186. igrača na ATP ljestvici, sa 7:5, 4:6, 7:6(4) u finalu ATP Challengera u Ostravi, koji se igrao na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 42.500 eura.

Rosol je ovom pobjedom zaradio 80 bodova na ATP ljestvici i 6.150 eura, a Dodig se morao zadoljiti sa 48 bodova i 3.600 eura. Imao je dobru priliku uzeti prvu nagradu, bio je u prednosti u setu odluke, ali u meču u kojem su odlučivale nijanse, domaći tenisač se ipak na kraju bolje snašao.

Bio je to dvoboj pun obrata. Dodig je u prvom setu poveo s 5-2, samo da bi domaći tenisač napravio veliki preokret i osvojio 8 gemova zaredom. Rosol je imao 7-5, 3-0, kada je stiglo vrijeme za Dodigovu seriju od pet gemova, koja se pokazala dostatnom za osvajanje drugog seta.

U trećem setu je hrvatski tenisač napravio break u petom gemu i poveo s 4:2. Rosol se vratio na 4-4, ali je u devetom gemu Dodig još jednom oduzeo servis svom suparniku i osigurao servis za meč u desetom gemu. No, niti to mu nije bilo dovoljno. Dodig je u 12. gemu spasio meč loptu, a odluka je pala u tie-breaku, u kojem je Rosol poveo 4:1, Dodig je uspio nadoknaditi mini-break zaostatka, ali je kod rezultata 4-5 izgubio oba poena na svom početnom udarcu.

Dodig je prošle sezone odigrao svoja prva tri finala karijere na ATP Challengerima, a jedan od njih baš u Ostravi. Tada je također izgubio od domaćeg predstavnika, Jana Hajeka. Jedini naslov pobjednika u karijeri na ATP Challengerima Dodig je osvojio lani u Sarajevu. Na istom turniru je ove godine zapeo u polufinalu, što mu je bio i najbolji rezultat na ovakvim turnirima ove sezone, jasno, do Ostrave.

Rosol je, pak, nastavio tradiciju domaćih pobjednika u Ostravi. Naime, već šestu godinu zaredom naslov odlazi u ruke čeških tenisača. Uvijek su u pitanju bili različiti pobjednici, Lukaš Dlouhy, Ivo Minar, Bohdan Ulihrach, Jiri Vanek, Jan Hajek, te ove godine Lukaš Rosol.

 

ATP Challenger Ostrava, finale:

Rosol – Dodig (8) 7:5, 4:6, 7:6(4)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije