Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUG CO S Dobudom (10) nikad nije lako, a njegovi dvoboji s Burićem postali su dio legende

Dobud ipak s momčadi i vjerojatno će u Zagreb

16.12.2008.
u 20:01

Nikša Dobud ponovo trenira s prvom momčadi Juga Croatije osiguranja i vjerojatno će igrati u nedjeljnom derbiju s Mladosti u Zagrebu. Njemu je, zbog vrijeđanja kondicijskog trenera Deana Kontića, određena kazna zabrane igranja na tri utakmice, dvije je izdržao, a hoće li igrati protiv Mladosti bit će odlučeno u subotu, na dan kad jugaši kreću put Zagreba.

Bone želi da Dobud igra
- S Dobudom ili bez njega, u Zagrebu idemo na pobjedu. Bez obzira na to što je to sada susret u sklopu Jadranske lige, to je najveći hrvatski derbi i u njemu svaki igrač želi dati maksimum. S druge strane, taj će susret i nama i mladostašima dobro doći uoči početka natjecanja u Euroligi - kazao je Jugov trener Elvis Fatović.

Ako su jugaši ovom igrom s Dobudom željeli držati na laganoj vatri mladostaše, onda od toga nema ništa. Žapce, naime, vodi legendarni Ozren Bonačić i njegov će komentar iznenaditi samo one koji ga ne poznaju.

- Nadam se da će Dobud igrati i da će obje momčadi nastupiti u najboljim sastavima. Utakmice Mladosti i Juga najveći su spektakl i bila bi šteta da Dobud, kojeg iznimno cijenim kao igrača, ne bude dio toga. Uvjeren sam da će gledatelji i na bazenu i kraj malih ekrana zaista uživati, a neka pobijedi bolji. Nadam se da ćemo to biti mi - ustvrdio je Bone.

Mladost se vratila s dvodnevnih priprema u Budimpešti, što je već dio tradicije uoči velikih utakmica. Ovaj put domaćin Zagrepčanima bio je Vasas s kojim su odigrali tri ogledne utakmice. Trener Mladosti u korisnost takvih priprema ne dvoji, iako su posljednje donijele i jedan problem.

- Kako se ti Mađari ne štede niti na treninzima, u jednom žestokom dvoboju stradao nam je Srđan Antonijević. Ozlijedio je vrat i njegov je nastup u nedjelju vrlo upitan - objasnio je Bonačić.

Crnogorci igraju u petak
Utakmice osmog kola Jadranske lige razvukle su se čak na tri dana. Već u petak se u Herceg Novome igra crnogorski derbi između Jadrana CKB-a i kotorskog Primorca (20.05, prijenos na TV CG). Hrvatski derbi između Mladosti i Juga igra se u nedjelju u 18.30 sati (uz izravan prijenos na HRT 2), a ostale utakmice na rasporedu su u subotu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije