Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Dobre vijesti za Rijeku: Napoli im dolazi - poražen...

Serie A - Napoli v U.S. Sassuolo
CIRO DE LUCA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
01.11.2020.
u 21:41

Rijeka i Napoli igrat će u četvrtak u Rijeci u susretu 3. kola skupine F Europske lige. Nakon dva kola Rijeka je posljednja bez bodova, dok je Napoli drugi s tri boda

Sljedeći suparnik nogometaša Rijeke u Europskoj ligi Napoli u susretu je 6. kola talijanskog prvenstva doživio prvi poraz na travnjaku ove sezone izgubivši od Sassuola na svom San Paolu sa 0-2 (0-0). Sassuolo, koji je u Napulj stigao bez svoja prva tri napadača Berardija, Caputa i Đuričića, poveo je s bijele točke s koje je precizan bio Locatelli (59-11m), da bi duboko u sudačkoj nadoknadi nakon lijepog solo-prodora pobjedu potvrdio Maxime Lopez (90+5).

Napoli, koji je ranije ove sezone kažnjen poazom 0-3 za zelenim stolom i oduzimanje boda zbog neodlaska u Torino na dvoboj s Juventusom, sada je peti na ljestvici sa 11 bodova, dok je Sassoulo novom pobjedom skočio na drugu poziciju sa 14 bodova, dva manje od vodećeg Milana.

Rijeka i Napoli igrat će u četvrtak u Rijeci u susretu 3. kola skupine F Europske lige. Nakon dva kola Rijeka je posljednja bez bodova, dok je Napoli drugi s tri boda. U ovoj skupini su još vodeći AZ Alkmaar sa šest bodova te treći Real Sociedad s tri boda.

Roma je u Rimu sa 2-0 (1-0) nadigrala Fiorentinu, a golove su postigli Spinazzola (12) i Pedro (71). Šesta Roma sada ima 11 bodova, dok je Fiorentina 11. sa sedam.

Ranije u nedjelju je Cristiano Ronaldo povratak na teren nakon što se oporavio od koronavirusa obilježio s dva pogotka u 4-1 (1-1) gostujućoj pobjedi Juventusa protiv Spezije. Protiv novog prvoligaša Juventus je pvoeo golom Morate (14), no na odmor se otišlo s rezultatom 1-1 nakon što je Pobega (32) pogodio za izjednačenje. Iako je Spezia bolje otvorila nastavak, Juventus je stigao do nove prednosti, Morata je u 59. minuti odličnom okomitom loptom uposlio Ronalda koji je obišao vratara i zatresao mrežu. Na 3-1 je nakon lijepe akcije povisio Rabiot (68) da bi Ronaldo (76-11m) iskoristio kazneni udarac za konačnih 4-1. Ovom pobjedom Juventus je trenutačno treći sa 12 bodova, koliko ima i četvrta Atalanta. Spezia, kod koje mladi hrvatski reprezentativac Martin Erlić nije konkurirao za nastup, sada je 16. s pet bodova.


Vrlo dramatično je bilo u Torinu gdje je Lazio s dva gola u sudačkoj nadoknadi stigao do preokreta i 4-3 (1-2) pobjede protiv istoimenog domaćina. U prvom poluvremenu Lazio je stigao do vodstva golom Pereire (15), no Torino je preko Bremera (19) i Bellottija (24-11m) poveo sa 2-1. MilinkovićSavić (48) je odlično izvedenim slobodnim udarcem početkom nastavka poravnao na 2-2 i taj je rezultat vrijedio sve do pred sam kraj. Onda je Lukić (87) iskoristio pogrešku Hoedta i doveo Torino u vodstvo 3-2. No, u sudačkoj nadoknadi je prvo na intervenciju VAR-a Lazio dobio kazneni udarac zbog igranja rukom N'Koulua, a precizan s bijele točke bio je Immobile (90+5-11m) za 3-3. I kada se čekao konačni zvižduk Caicedo (90+8) je iskoristio smušenost domaće obrane i pogodio za pobjedu Lazija kroz noge iskusnog vratara Sirigua. Osmi Lazio sada ima 10 bodova, dok je Torino pretposljednji 19. s jednim bodom.

U prvom susretu dana je lider Milan kao gost svladao Udinese sa 2-1 (1-1). Milan je poveo golom Kessiea (18) na asistenciju Ibrahimovića, poravnao je De Paul (48-11m), da bi pobjedu gotima osigurao Ibrahimović (83) atraktivnim udarcem preko glave nakon ubačaja hrvatskog reprezentativca Ante Rebića. Rebić je u igru ušao u 71. minuti nakon što se oporavio od ozljede lakta zbog koje je pauzirao mjesec dana.

U posljednjem susretu nedjeljnog programa 6. kola talijanskog nogometnog prvenstva Sampdoria i Genoa su u gradskom derbiju igrale 1-1 (1-1). Oba pogotka postignuta su sredinom prvog poluvremena, Sampdoria je povela golom Jankta (23), a poravnao je Scamacca (28). Milan Badelj igrao je za Genou do 73. minute, a Marko Pjaca upravo od te 73. minute. Sampdoria je sada osma sa 10 bodova, a Genoa 16. s pet bodova.

Ključne riječi

Komentara 2

HR
hrvat123
02:31 02.11.2020.

Napoli dolazi porazen ? i zakaj je to sad dobra vijest za Rijeku ?

DM
drazen.muhvic
06:58 02.11.2020.

Dobre vijesti za Napoli: Rijeka ih dočekuje - poražena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije