Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak najboljeg sidraša

Dobra vijest za Tucka! Nakon 4 godine suspenzije vratio se Nikša Dobud

Nikša Dobud
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
14.04.2019.
u 14:08

Žabice obranile naslov u Regionalnoj ligi: na golu i 13-godišnja Latica Medvešek

Nakon četiri godine suspenzije vaterpolu se vratio naš bivši reprezentativni sidraš Nikša Dobud. I to na velika vrata, u Ligi prvaka. Za svoj Pro Recco je u njegovoj pobjedi na gostovanju kod Ferencvarosa sa 13:7 postigao dva pogotka te zaradio peterac i brojna isključenja. 

Dobud je, podsjetimo, četiri godine bio suspendiran zbog izbjegavanja doping testa dan nakon utakmice Crna  Gora - Hrvatska u Budvi. Neposredno nakon utakmice Dobud je imao doping kontrolu i nalaz je bio negativan, ali dan poslije nije bio na novoj kontroli zbog čega je drastično kažnjen.

Prije suspenzije Dobud je bio jedan od najboljih sidraša svijeta. S reprezentacijom je najveće uspjehe ostvario 2010. godine kad je osvojio zlato na Europskom prvenstvu u Zagrebu te 2012. godine kad je u Londonu postao olimpijski pobjednik. S Jugom je najveći uspjeh ostvario 2006. godine kad bio prvak Europe i pobjednik europskog Superkupa.

Dobra vijest za izbornika Tucka kao i činjenica da je Ante Vukičević s njegovim Marseilleom osvojio Eurokup. Francuzi su u uzvratnoj finalnoj utakmici u Herceg Novome obranili domaću pobjedu nad Jadranom odigravši neodlučeno 7:7. Ante je zabio pogodak.

Vaterpolistice Mladosti obranile su pak naslov pobjednica Regionalne lige nakon što su u finalu pred svojim navijačima pobijedile beogradsku Palilulu sa 10:7. Najboljom igračicom finala proglašena je Matea Skelin, strijelkinja dvaju pogodaka, dok je najbolja igračica cijele Regionalne lige Emmi Miljković.

Za Mladost je zaigrala i 13-godišnja vratarka Latica Medvešek koja je zamijenivši povrijeđenu Natašu Šerkinić dokazala kako bez problema konkurira seniorskom uzrastu.

-   Ovo je za mene veliko iskustvo. Prvi put sam nastupila u finalu Regionalne lige za seniorsku ekipu. Utakmica je bila jako dobra, djevojke su bile odlične u obrani i još bolje u napadu. Očekivala sam ovakvu igru i bilo je stvarno odlično - rekla je Latica Medvešek koja je obranila šest udaraca.

U dvostrukom programu na Savi vaterpolisti Mladosti su u 12. kolu Lige prvaka poraženi od splitskog Jadrana s 11:12. Jug je u gostima poražen od Szolnokija sa 7:10.

>> Pogledajte video: Najplaćeniji hrvatski sportaši

Ključne riječi

Komentara 1

ČE
četverac
23:09 14.04.2019.

Ne bi dobio toliku kaznu (maksimalnu) da ga nije branio jedan od onih HDZ-ovih odvjetnika (ne mogu se sjetiti tko) koji se uvijek izvlače na proceduralne pogreške. Samo to u svijetu (FINA) ne pali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije