Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovrović i Mikuličić

''Do OI 2012. u Londonu ući ćemo među deset najboljih na svijetu''

Marin Lovrović
Goran Kovačić/Pixsell
27.01.2010.
u 21:04

U olimpijskoj klasi zvijezda jedriličari 3. maja na SP-u u Rio de Janeiru Lovrović i Mikuličić zauzeli su vrlo dobro 15. mjesto.

Marin Lovrović i Siniša Mikuličić, jedriličari riječkog 3. maja u olimpijskoj klasi zvijezda, na Svjetskom prvenstvu u akvatoriju brazilskog Rio de Janeira osvojili su 15. mjesto. U poretku nacija Lovrović i Mikuličić bili su 11.

Uoči odlaska Marin Lovrović priželjkivao je mjesto među 10 najboljih, no bez obzira na pet mjesta slabiji plasman od željenog, riječki olimpijski dvojac zaostaje u poretku samo šest bodova za 10., odnosno tri za 12. posadom. Bilo se teško ugurati u prvih 10, bez obzira što je bodovna razlika mala, jer bolje plasirane posade su solidno jedrile te nije bilo moguće proći naprijed.

Nedostajalo malo sreće

– Zadovoljan sam nastupom iako nismo uspjeli ući u Top 10. Za to je nedostajalo i malo sreće! No, taj plasman ne izgleda nedohvatljiv. Puno smo bolje jedrili, nego što to rezultatski izgleda – analizirao je Marin Lovrović.

Hrvatskim jedriličarima ta je svjetska smotra došla u vrijeme kad nije sezona, ona za Lovorovića i Mikuličića počinje tek krajem travnja. Osim toga, Lovrović je dva mjeseca liječio posljedice ozljede koljena. Većina posada sudionica svjetske smotre jedrila je u studenom i prosincu na prvenstvu Južne Amerike u istom akvatoriju, što je prednost.

– To je bio naš hendikep, ali mi smo došli puni volje i želje. Neki drugi vrhunski jedriličari još su slabije odradili posao, iako su inače među Top 10, bili su i lošiji od 30. mjesta. Uvjeti su bili dosta zahtjevni, slabiji vjetar nego što je trebao biti. Nama taj lagani vjetar nikad nije posebno odgovarao, ali sada smo se digli i po tom pitanju. Tehnički i taktički smo napredovali i zbog toga ne mogu biti nezadovoljan, a siguran sam da ćemo ući među deset najboljih u razdoblju do Olimpijskih igara u Londonu – poručio je Lovrović.

Zdravstveni problemi

Boravak u Brazilu nije mogao proći bez zdravstvenih problema, Marin Lovorović je zaradio temperaturu i probavne smetnje što je također otežalo jedrenje jer je vanjska temperatura svaki dan bila između 35 i 38 Celzijevih stupnjeva, a nakon povratka u hladnu Rijeku Marin se još uvijek privikava na temperaturnu razliku. Druga hrvatska posada Dan Lovrović i Antonio Arapović završili su 37.

– Idu naprijed, stječu iskustvo, tek šest mjeseci zajedno jedre. Pokazali su da mogu, tri jedrenja su dobro odjedrili, tri slabo, bit će dobri kako budu regate išle dalje – komentirao je Marin učinak mlađeg brata Dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije