Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian

Đoković: Nadam se da tijekom igre s Dodigom neće biti nereda

'Croatian fans react as security speak to them during the match between Ivan Ljubicic of Croatia and Peter Luczak of Australia at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 17, 2011.
'DAVID GRAY'
17.01.2011.
u 19:12

Hrvatski i srpski tenisači su dobri prijatelji i nikad nećete vidjeti probleme među nama. Nije nam potrebna bilo kakva napetost, uvjerava Đoković

Ivan Dodig pobjednik je hrvatskog derbija u Melbourneu, Ivo Karlović pao je nakon pet setova (4:6, 6:3, 7:6 (5), 4:6, 4:6) i tri i pol sata provedena na terenu. Div sa Šalate postigao je čak 48 asova, no nije našao put do pobjede nad Međugorcem koji je na kraju iskoristio tri od čak 18 break-lopta. Bio je to Karloviću 13. susret u pet setova na Grand Slam turnirima, a pobijedio je samo jednom - lani Štepaneka u 1. kolu Australian Opena.

S Novakom opušteno

– Umoran sam i imam manjih teškoća s leđima, no bit će sve u redu. Susret s Ivom bio je dobar i naravno da sam sretan – kaže Dodig, koji u 2. kolu igra s trećim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem.

Mečevi hrvatskih i srpskih tenisača u Melbourneu uvijek su pod posebnim povećalom osiguranja. Sjećamo se prijašnjih godina i sukoba navijača.

– Nadam se da neće biti nereda. Hrvatski i srpski tenisači dobri su prijatelji i na terenima i izvan njih, pa nema razloga za bile kakve napetosti. Bilo je problema između naših dviju država u prošlosti, no to se nas ne tiče, mi smo sportaši – odgovarao je na pitanja australskih novinara Novak Đoković.

On i Dodig dosad su igrali jednom, u 1. kolu ATP turnira u Marseilleu 2008. slavio je Đoković.

– Igrat ću opušteno, pa što bude – najavljuje Dodig.

Ivan Ljubičić je u dvanaestom nastupu u Melbourneu sedmi put prošao prvo kolo. Jučer se u tri seta obračunao s Australcem Peterom Luczakom - 6:3, 6:3, 7:6 (2) te će mu sljedeći suparnik biti Francuz Benoit Paire, 145. tenisač s ATP liste. Tijekom meča niti jednom nije izgubio svoj servis.

Ljubo: Još se uigravam

– Još sam malo zahrđao, polako se uigravam. Jako sam zadovoljan servisom, a bolja igra dolazi s igranjem što više poena – napominje Ivan koji svoju pobjedu nad Luczakom povezuje i s iskustvom.

– Prirodno je da igram bolje što sam stariji. Više znam o tenisu i lakše mi je čak i kad nisam tjelesno najpripremljeniji – objašnjava Ljubičić.

U Melbourneu su ispala prva od tri hrvatske predstavnice, Karolinu Šprem iznenadila je Južnoafrikanka Chanelle Scheepers, 105. na WTA listi (4:6, 6:4, 6:2). Od najzanimljivijih dvoboja ističemo preokret Francuza Gaela Monfilsa koji je gubio 0:2 u setovima i 5:2 u 3. setu od Nizozemca Thiema de Bakkera, da bi do kraja izgubio samo - tri gema 6:7 (5), 2:6, 7:5, 6:2, 6:1.

Komentara 5

OB
-obrisani-
09:30 18.01.2011.

Najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

DU
Deleted user
22:30 17.01.2011.

Zato sto je rekao da nece biti nereda? Najbolje da je rekao da ce se prvi potuci.

Avatar morski covik 1
morski covik 1
13:51 18.01.2011.

Neka pobijedi tenis...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije