Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo neuništivi

‘Djedica’ sa Šalate prkosi godinama i mlađim rivalima

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
17.10.2019.
u 08:46

U 41. je godini proveo na terenu više od dva sata i na kraju pobijedio deset godina mlađeg Slovenca Aljaža Bedenea, bolje plasiranog od sebe (Bedene 71., Karlović 87. na ATP listi), sa 6:4, 6:7 (5), 7:6 (6)

Za nešto više od četiri mjeseca (28. veljače 2020.) Ivo Karlović napunit će 41 godinu. Umjesto divom sa Šalate, mnogi ga već na društvenim mrežama nazivaju djedicom sa Šalate, ali to se na terenu ne da zamijetiti.

Visoki Zagrepčanin se u Moskvi vratio teniskim turnirima nakon gotovo dvomjesečne stanke zbog problema s leđima, nije igrao od US Opena (ako se sjećate, u prvom je kolu predao Amerikancu Francesu Tiafoeu početkom trećeg seta), ali sada se kretao terenom i u igri reagirao kao mladić od 20 godina.

Ivo Karlović
1/5

U 41. je godini proveo na terenu više od dva sata i na kraju pobijedio deset godina mlađeg Slovenca Aljaža Bedenea, bolje plasiranog od sebe (Bedene 71., Karlović 87. na ATP listi), sa 6:4, 6:7 (5), 7:6 (6).

Karlović – Isner 13.543:11.944

Bedene se uspješno nosio s Karlovićem u “mlađim danima”, vodio je s 4-0 u pobjedama (posljednja je bila u Wimbledonu 2017.), ali sad je iskusni Doktor Ivo prekinuo i taj neugodan niz i došao do prve pobjede nad Slovencem.

Postigavši pri tome 35 asova, što će ga samo učvrstiti na vodećem mjestu tablice najboljih servera svih vremena: Karlović 13.543, Isner 11.944 asa. Kako ni Amerikanac nije u cvijetu mladosti (34), čini se da se potvrđuje ona stara narodna mudrost: bez starca nema udarca.

Pisali smo već o Karlovićevu mukotrpnom teniskom putu (na Šalati trenirao je po mraku jer nije imao novca za termin, u Njemačkoj je jednom spavao na kolodvoru jer nije imao za hotel, prvi je auto kupio 2003. nakon pobjede nad Lleytonom Hewittom u Wimbledonu), imao je on i zdravstvenih problema (operirao je koljeno i Ahilovu tetivu, prije šest godina bolovao je od virusnog meningitisa, ima kroničnih teškoća s leđima), ali unatoč svemu tome, ili baš zbog toga, Ivo se drži uspravno, prkosi godinama i mlađim rivalima i pokazuje kako se voljom, upornošću i poštenim radom (Karlović nema ni grama sala, ističe Nikola Pilić) mnoge granice mogu preskočiti.

Karlović - Čilić 3:3

– U 41. sam godini, ali mislim da još dobro radim, volim i trenirati i igrati. Sretan sam što mogu igrati tenis na visokoj razini. Svaki put kad postignem neku važnu pobjedu, uspoređuju me s Connorsom ili Rosewallom, znam da se prije svega radi o godinama, ali to mi je baš štos, veseli me. Ne osjećam se slabijim ni sporijim nego kad sam imao 38 godina pa zašto bih prestao? Kad nešto volite, sve vam je lakše. Lakše trenirate, lakše putujete, lakše se borite na terenu. Još uvijek volim ovaj sport i još nisam rekao zadnju riječ – kaže najstariji tenisač među prvih 800 na ATP listi.

Stariji od njega još su samo neki igrači koji igraju u paru (kao što su Paes, Zimonjić, braća Bryan i još neki) i na pojedinačnoj listi Japanac Matsui (41).

Ivu danas čeka novi izazov, susret sa sunarodnjakom i bivšim kolegom iz hrvatske reprezentacije Marinom Čilićem. Karlović i Čilić sastali su se dosad na ATP Touru šest puta i obojica imaju po tri pobjede.

U njihovu zadnjem susretu, u polufinalu u Hertogenboschu 2017., slavio je Karlović, a s obzirom na Marinovu promjenljivu formu posljednjih mjeseci, Ivo nije bez izgleda ni u Moskvi. Šteta je samo što se sastaju već u drugom kolu i što će jedan od njih morati otpasti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije