Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTVARNO

Divna priča za Uskrs: Preboljela leukemiju pa izborila OI u Tokiju

Reuters
04.04.2021.
u 16:19

'Nisam bila toliko samouvjerena kao u kvalifikacijama prije pet godina i nisam očekivala da ću se kvalificirati.'

Japanska plivačica Rikako Ikee, heroina Azijskih igara 2018., osigurala je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju nešto više od dvije godine nakon što joj je dijagnosticirana leukemija.

U japanskim kvalifikacijama u disciplini 100 metara delfin njezino vrijeme od 57.77 sekundi nije bilo dovoljno za pojedinačni nastup u Tokiju, ali bilo je dovoljno za plasman u japansku mješovitu štafetu, prenosi AFP.

Japanska plivačica provela je deset mjeseci u bolnici od veljače 2019., a treninzima se vratila tek u ožujku prošle godine.

- Nisam bila toliko samouvjerena kao u kvalifikacijama prije pet godina i nisam očekivala da ću se kvalificirati. Već sam usredotočila svoje misli na Igre 2024. - rekla je presretna 20-godišnja Ikee koji je na Azijskim igrama 2018. osvojila šest zlatnih i dvije srebrne medalje.

Također je svjetska juniorska rekorderka u disciplini 50 metara slobodno i 50 metara delfin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije