Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domagoj Duvnjak

'Divio sam se Richardsonu dok nisam vidio Balića'

'24.01.2012., Dvorana SPENS, Novi Sad, Srbija - 2. krug Europskog prvenstva u rukometu. Utakmica B. skupine izmedju Francuske i Hrvatske. Blazenko Lackovic, Domagoj Duvnjak. Photo: Antonio Bronic/PIXS
Antonio Bronić/Pixsell
28.01.2013.
u 12:45

– Dugo sam čekao da upoznam Ivana. Rekao mi je: "Di si, mali..." i potapšao me po ramenu. To mi je bilo dovoljno.

Domagoj Duvnjak (24) na ovom svjetskom prvenstvu najbolji je igrač kada se zbroje pogoci i asistencije (67). Među prvih deset igrača je po broju pogodaka i osvojenih lopti te je drugi dodavač, odmah iza Palmarssona. Bio je lider naše reprezentacije i na ovom Svjetskom prvenstvu dokazao je da je vođa jedne nove generacije. Naslijedio je Ivana Balića, najboljeg svjetskog rukometaša od 2003. do 2009. godine.

Divio se asevima

– Od Ivana sam puno naučio. Sjećam se kako sam upijao svaki njegov potez na Svjetskom prvenstvu u Portugalu i na Olimpijskim igrama u Ateni. Gledao sam svaku utakmicu naše reprezentacije na televiziji i divio se svim tim igračima. A onda mi se pružila prilika da se sa Ivanom, ali i ostalim igračima, upoznam. Bilo je to 2006. godine na pripremama za Europsko prvenstvo u Švicarskoj – rekao je Domagoj.

O upoznavanju s Balićem jednom je rekao:

– Čudo od igrača. Dugo sam ga želio upoznati. Ta želja mi se ostvarila na mom prvom okupljanju seniorske reprezentacije. Prišao mi je i rekao: "Di si, mali...", a ja sam samo odgovorio: "Evo me". Samo me potapšao po ramenu, a ja sam razvukao osmijeh. Meni dovoljno. Tako je počelo... Danas se čujemo gotovo svakog dana. Zanima se za zbivanja i daje mi korisne savjete – rekao je Duvnjak koji se do pojave Ivana divio Jacksonu Richardsonu.

Vratimo se malo na završnicu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

– Nije se bilo lako dignuti nakon onog poraza od Danske. Nažalost, nismo bili pravi i, nažalost, opet nam se jedan loš dan dogodio u polufinalu. Nadam se da će to prokletstvo nestati sljedeće godine na Europskom prvenstvu u Danskoj. Uoči susreta za broncu ostali smo i bez Vukovića. No, opet smo pokazali karakter i treći put zaredom osvojili smo brončanu medalju.

Protiv Danske igrao je s temperaturom 37,8, ništa bolje nije bilo ni protiv Slovenije.

– Ne bih sad o tome. Malo me pokosila bolest. Liječnici su napravili sve da me osposobe i hvala im na tome. Prvi put je u reprezentaciji igrao sa Mandalinićem, Špremom, Stepančićem.

– Drago mi je da su doživjeli jedno veliko natjecanje. Nadam se da smo im i mi malo stariji uspjeli pomoći da se što bolje uklope. Tako je bilo i meni kada sam se prvi put našao na jednom velikom natjecanju, 2007. godine u Njemačkoj.

Brojni ožiljci i ogrebotine

S ovog Svjetskog prvenstva ponijet će nekoliko lijepih "ožiljaka". Naime, tragovi suparničkih noktiju vide se po Domagojevu vratu i rukama.

– Na kraju moramo biti zadovoljni kako smo odigrali turnir. Nastavili smo tamo gdje smo stali u Londonu. Igrali smo jedan zaista lijepi rukomet.

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati 2014. godine na Europskom prvenstvu u Danskoj?

– Nadam se još bolju. Ali, prvo trebamo biti svi zdravi.

Koliko su nam zapravo nedostajali Lacković, Buntić, Štrlek, Vuković...

– Puno. Svi su nam nedostajali. Sigurno je da bismo bili puno jači. Zaista smo imali veliki peh s ozljedama, za razliku od Londona gdje smo svi bili OK.

Je li ovo bio vaše najbolje odigrano veliko natjecanje?

– Ne znam. To bi trebali drugi reći.

Kada se mora javiti u klub, u Hamburg?  

– Mislim u četvrtak. Dakle, imat ću dva, tri dana odmora. Super – zaključio je Duvnjak. 

Ovo mu je bilo četvrto Svjetsko prvenstvo. U Njemačkoj je 2007. godini odigrao samo šesnaest minuta protiv Španjolske i postigao jedan pogodak. Dvije godine poslije u Hrvatskoj je postigao 38 pogodaka i imao jedanaest asistencija, a prije dvije godine u Švedskoj postigao je samo 13 pogodaka i imao samo devet asistencija.

Ključne riječi

Komentara 5

MI
mirjana7
13:18 28.01.2013.

Svaka čast Kaubojima,najbolji ste...

SO
Somelier
13:47 28.01.2013.

A gdje je tu Balić na sliki. Ja bih plakao i zavijao kao malo dijete da se samo jedan dan ne spominje Bališ. Nije važno što smo sa mladim anonimusima osvojili broncu ali je važno što smo sa Balićem dvije. Ovako bolesne novinare nema nitko. Sada im je bila prilika da među ovim mladima iznjedre nekoga novoga Balića a oni samo stalno mlate praznu slamu i plaču za lanjskim snijegom.

Avatar pppmp
pppmp
14:20 28.01.2013.

Balić je uistinu dobio dostojnog nasljednika. Svaka čast, Duvnjak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije