Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI ISKREN?

Divac: Politika u državi stala je između mene i Dražena

Vlade Divac
Foto: Dražen Brajdić
03.12.2014.
u 17:44

– Bilo mi je jako teško. Dražen i ja zajedno smo odrasli i znao sam kako razmišlja. Politika u državi stala je između nas. Gdje god se umješta politika, nastaju problemi – rekao je Divac.

Bivši košarkaš i predsjednik Olimpijskog odbora Srbije Vlade Divac na molbu vlasnika Sacramento Kingsa Viveka Ranadivea posjetio je Indiju. Tamo ga je dočekalo pitanje o pokojnom Draženu Petroviću.

Divac i Dražen bili su prijatelji, no između njih je puklo 1990. kada je srpski košarkaš na Svjetskom prvenstvu u Argentini bacio hrvatsku zastavu na pod. Dražen je poslije tragično poginuo, a Divac je Indijcima objasnio kako se osjećao kada je saznao za to.

– Bilo mi je jako teško. Dražen i ja samo zajedno odrasli i znao sam kako razmišlja. Politika u državi stala je između nas. Gdje god se umješta politika, nastaju problemi – rekao je Divac za Times of India.

Divac je odgovorio na pitanje kakve bi Jugoslavija imala šanse protiv američkog Dream Teama da se bivša država nije raspala.

– Bila bi to tvrda utakmica. Namučili bi Dream Team, ali kvaliteta i skup igrača koje su imali bili bi previše za bilo koju momčad. Bilo mi je teško što nisam dobio priliku igrati protiv njih.

>> Vranković: Dražen je još '91. posve otpisao Divca!

>> Divac: Dražen i Sabonis najbolji su Europljani u povijesti

>> Izašla priča o Draženu i Divcu: Pogledajte film ''Jednom braća''

>> ''Dražen mi je bio idol i boli što nismo obnovili naše prijateljstvo''

Komentara 73

CH
chemica
18:17 03.12.2014.

Krvožedni kurjak u jagnjećoj koži. Sjećam se kada su Srbi osvojili zlatnu medalju na tamo nekakvom prvenstvu u košarci pa je Divac pred kamerama prokakao da treba poslati po jednu medalju u "svaku od srpskih zemalja". Samo da naglasim, desilo se to prije Oluje pa je valjda jasno na koje je to "srpske zemlje" Divac mislio. Jadan je Hrvat koji ima takvog Srbina za prijatelja. Svaka čast Draženu, a ne da se liže s četnicima, kao Boris Dvornik pred smrt. Moj Bato...Moj Boris...Kmeeee...kmeeee....Moj Dražen...kmeeeee...Tko nas bre zavadi...

TE
teoodd
18:15 03.12.2014.

Politika????Ne Divac nije politika....Dražen je bio veličanstven čovjek pa onda I veličanstven sportaš...Veliki Dražen je video u tebi mržnju prema hravatskoj svetinji a time I naciji.. I Dražen je odlučio da čovjek kao ti nemože biti prijatelj sa njim....Pokušavao sii Vlado snimajući film da zlouptrjebiš pokojnog ali Veliki Dražen te je precrtao I gotovo .... a ne kao neki koji su igrali oproštajne utkmice za tebe

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
18:10 03.12.2014.

On i Dražan nisu odrasli skupa Divac laže,Dražen je imaosvoj,potpuno različit svijet od Divčeva;volio bih znati tvoje porijeklo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije