Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuništivi Karlović!

Div sa Šalate stigao do 19. finala i prošao 13.000 asova u karijeri

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.01.2019.
u 16:49

Hrvatski tenisač je meč završio s 33 asa i postao prvi tenisač u povijesti koji je pogodio više od 13.000 neobranjivih servisa u karijeri

Ivo Karlović je na pragu 40. rođendana stigao do 19. finala na ATP turnirima u karijeri, pobijedivši u polufinalu Tata Opena u indijskom Puneu 34-godišnjeg Belgijca Stevea Darcisa sa 7-6 (3), 4-6, 6-3 te će se u subotu boriti za svoj deveti ATP naslov.

Karlović je za svoju drugu pobjedu u drugom dvoboju protiv Darcisa trebao jedan sat i 55 minuta, a meč je završio s 33 asa i postao prvi tenisač u povijesti koji je pogodio više od 13.000 neobranjivih servisa u karijeri. Ujedno je postao i najstariji finalist na ATP turnirima, nakon 1977. godine i legendarnog Australca Kena Rosewalla, koji je kao 43-godišnjak osvojio turnir u Hong Kongu.

Ivo Karlović
1/3

Karlović je sjajno servirao i već sredinom prvog seta došao do devetog asa u meču i tako stigao do 13.000 neuhvatljivih servisa u karijeri. Do kraja prvog seta Karlović je skupio 17 asova, što je bio jedan od glavnih razloga zašto je Darcis ostao bez prilike za 'break' u prvoj dionici.

Belgijac je, zapravo, mogao biti zadovoljan što je stigao do 'tie-breaka', jer je po putu morao spasiti tri Karlovićeve prilike za oduzimanje servisa. Jednu je spasio servisom kod 2-2, a kod 3-3 Karlović je imao 15-40 i u oba poena ušao u izmjenu. Jednom se Darcis spasio dobrim 'bekend passingom', a drugi put je Karlović promašio forhendom.

U 'tie-breaku' je ravnoteža trajala do 2-2, a onda je naš tenisač nanizao četiri poena te realizirao drugu set-loptu i potpuno zasluženo osvojio prvu dionicu dvoboja.

Na početku drugog seta Karlović je morao spasiti prvu 'break-loptu' u meču i to je učinio odličnim pokrivanjem mreže. U sljedećem gemu je propustio i četvrtu priliku za 'break' i vodstvo 2-0 u drugom setu, da bi u sedmom gemu Karlović prvi put na ovom turniru izgubio servis.

Darcis je počeo bolje reternirati, tjerao je hrvatskog veterana na sve više teških voleja i došao do prilike za 'break'. Karlović je na drugom servisu dobro napao, ali se Darcis obranio visokim i dubokim lobom, nakon kojeg je naš tenisač promašio smeč s osnovne crte. Darcis je stečenu prednost bez poteškoća zadržao i odveo meč u treći set.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Karlović je odlučujući set otvorio s četiri asa u nizu i tako poslao poruku Darcisu da će se morati jako potruditi kako bi srušio "diva sa Šalate". Kad je u četvrtom gemu naš tenisač stigao do 0-40 i realizirao drugu od tri prilike za 'break', Karlović je napravio veliki korak prema svom prvom ATP finalu nakon 's-Hertogenboscha 2017. godine.

Darcis priliku za povratak nije dobio. Na meč-loptu Karlović je nakon odličnog prvog servisa zabio forhend za svoje novo finale. U njemu će Karlović igrati protiv pobjednika dvoboja branitelja naslova Francuza Gillesa Simona i prvog nositelja Kevina Andersona, što je repriza prošlogodišnjeg finala u Puneu.

Komentara 1

Avatar Trica
Trica
15:29 05.01.2019.

Tooooo Ivo care, samo guraj:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije