Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Div sa Šalate sad je sebi produljio život barem do US Opena

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
29.05.2019.
u 00:13

Ivo je do pobjede mogao i brže i jednostavnije, u tie-breaku trećeg seta propustio je dvije meč-lopte (jednu na svom servisu), ali način na koji je izvukao četvrti set, u kojem je gubio s 2:5, nezaboravan je

Hrvatska za pet! Takvu bismo barem ocjenu dali nastupima naših tenisača i tenisačica u prvom kolu ovogodišnjeg Roland Garrosa. Pet izlazaka na crvenu zemlju i – pet pobjeda.

Stopostotni učinak zaokružio je Ivo Karlović koji je u dvoboju veterana nadjačao starog znanca Španjolca Feliciana Lópeza, 108. tenisača svijeta, sa 7:6 (4), 7:5, 6:7 (7), 7:5. U zanimljivom meču koji je trajao tri sata i šest minuta.

Nije samo servis nego i volej

Ivo je do pobjede mogao i brže i jednostavnije, u tie-breaku trećeg seta propustio je dvije meč-lopte (jednu na svom servisu), ali način na koji je izvukao četvrti set, u kojem je gubio s 2:5, nezaboravan je.

>> Lijepa Ruskinja očarala izgledom, a Serena je već bila na koljenima

Ivo Karlović
1/16

López je, naravno, forsirao Karlovićevu bekhend-stranu jer je znao da je visoki Zagrepčanin tu najtanji, ali Ivo se uspio nekoliko puta obraniti i potom izlazeći na mrežu dokazati da nije samo doktor servisa nego i velemajstor voleja.

Uspio je vratiti break, osvojiti pet gemova u nizu i dovršiti posao bez potrebe za igranjem odlučujućeg seta.

Naš je veteran pogodio 35 asova (tu je ionako nenadmašan) te iskoristio tri od pet prilika za break. Njegov suparnik imao je prigodu više, ali iskoristio je samo jednu. Uz veliki broj Ivinih vinera (69), zanimljiv je i podatak da je u ukupnom omjeru poena López bio uspješniji sa 150:149. Tako je to kad igrate protiv Doktora!

Ovom je pobjedom Karlović u tzv. poretku uživo napredovao za šest mjesta i trenutačno se nalazi na 87. mjestu.

Na Roland Garrosu ništa ne brani, a i u Wimbledonu je lani imao samo jednu pobjedu, tako da je Div sa Šalate praktički osigurao nastup i na US Openu. A s još kojom pobjedom na nekome od ovih Grand Slam turnira osigurat će plasman u Top 100 i na kraju godine. Jer, kao što se zna, Ivo više ne želi skupljati bodove na challengerima...

Srbinu je zemlja sranje

Buru nezadovoljstva u Roland Garrosu izazvao je mladi srpski tenisač Miomir Kecmanović. Pobijedio je u prvom kolu Amerikanca Denisa Kudlu (u pet setova) i nakon toga izjavio:

– Zemlja je sranje.

Na društvenim su ga mrežama zbog toga prozvali da je prost, prepotentan i neotesan, ali to je i zaslužio. Može li mu mladost (19 godina) biti opravdanje?

>> Lijepa tenisačica zagolicala maštu: Pogledajte u čemu je igrala, svi gledali samo nju!

Ivo Karlović
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije