Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažnjeni i drugi

Disciplinski sudac blagonaklon prema Hajduku u kazni zbog vrijeđanja, baklji...

Torcida
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
19.10.2016.
u 15:30

Sad ne mogu u Poljudu reći da nisu na vrijeme upozoreni, pa sljedeći put neće ostati samo bez novca

Disciplinski sudac Prve nogometne lige Saša Pavličić-Bekić za susrete prošlog kola našeg prvenstva nije imao lagan posao. Brojna događanja, posebice na Poljudu u susretu Hajduka i Split, sugerirala su da bi Hajduk mogao biti kažnjen i zatvaranjem sjeverne tribine zbog baklji, vrijeđanja, pozivanja na nasilje, a svemu tome je još na sjevernoj tribini svjedočio i predsjednik kluba. K tome, nisu željeli pročitati proglas koji su svi ostali klubovi prve i druge lige pročitali, a riječ o nenasilju, kao posljedica fizičkog napada na suca Brunu Marića, već su igrači na teren izašli sa svojim majicama i porukama.

No, disciplinski sudac je bio prilično blagonaklon prema Splićanima pa je Hajduku za sve te prekršaje izrekao jedinstvenu kaznu od samo 50.000 kuna – za pirotehniku, poziv na nasilje, zbog rasizma i drugih oblika diskriminacije. No, uz kaznu Hajduku je napisana i posljednja opomena, u slučaju ponavljanja takvih ili sličnih ekscesa zatvorit će se tribina ili više njih na poljudskom stadionu.

Sad na Poljudu ne mogu reći da nisu na vrijeme upozoreni, pa sljedeći put neće ostati samo bez novca.

Zbog zajedničkog skandiranja "za dom spremni" na utakmici Rijeke i Osijeka disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić izrekao je sljedeće kazne: Rijeka će platiti 10.000 kuna, a Osijek 20.000 kuna jer su navijači Osijeka inicirali to nepoćudno skandiranje, a kako im to nije prvi, kazna za Osječane je veća.

Komentara 8

Avatar petrolio
petrolio
15:49 19.10.2016.

nije stvar blagonaklonosti, nego se bojao "čakije" kojom torcida prijeti onima koji ne sude u koristi hajduka! burilo im je npr. poklonio penal pa mu nisu prijetili smrću

GV
golub Vaso
16:53 19.10.2016.

znači cijeli hrvatski nogomet je taoc splitskih huligana

AS
atilla sb 1986
15:46 19.10.2016.

pa dokle jbt???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije