Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb u Nyonu

Dinamu u kvalifikacijama za Ligu prvaka prijeti i Crvena zvezda

22.07.2019.
u 08:28

Dinamo će svojeg suparnika doznati danas kad otputuje u Tbilisi, ždrijeb u Nyonu u podne je i znaju se mogući suparnici. Dakle, prođu li plavi preko Gruzijaca, igrački najteži suparnik bit će im stari protivnik, grčki PAOK

Nakon ispadanja Hajduka u prvom pretkolu Europske lige, naša ostala tri kluba u europskim natjecanjima ovog će tjedna biti u akciji.

Dinamo će kod Saburtala u Gruziji tražiti dobar rezultat i za maksimirski uzvrat, a Osijek će u četvrtak u Sofiji protiv CSKA tražiti nastavak svog europskog puta.

1/15

Rijeka ne igra u drugom nego tek u trećem pretkolu Europske lige, ali sva tri kluba već danas će doznati moguće suparnike u trećem pretkolu. Naravno, Dinamo i Osijek tek trebaju u 180 minuta prvo preskočiti svoje suparnike u drugom pretkolu.

Plavi danas u Gruziju

Dinamo će svojeg suparnika doznati danas kad otputuje u Tbilisi, ždrijeb u Nyonu u podne je i znaju se mogući suparnici. Dakle, prođu li plavi preko Gruzijaca, igrački najteži suparnik bit će im stari protivnik, grčki PAOK.

No najteži suparnik u svakom, a ne samo u igračkom smislu, bila bi Crvena zvezda zbog konotacija koje bi utakmice s beogradskom klubom vukle, bilo bi tu svega, a najmanje nogometa. I prije je bilo mogućnosti da ih ždrijeb spoji, ali nije se dogodilo. Bilo bi dobro da se ne sretnu ni sada.

– Jednom će doći do toga – kazao nam je jedan dužnosnik Dinama tako da je dojam da u Maksimiru ne bi bili previše iznenađeni da se to dogodi iako je prvak Srbije tek jedan od šest mogućih suparnika, a i Zvezda prije toga mora preskočiti HJK Helsinki u drugom pretkolu.

U prvom je bilo dosta neizvjesno s litavskom Suduvom (0:0, 2:1). Dogodi li se slučajno da u drugom pretkolu kiksaju i Dinamo i Crvena zvezda, preselit će u Europsku ligu, a tamo se ne mogu sresti, tamo je i beogradski klub nositelj.

No, fokus je sada ipak na Saburtalu i kvalifikacijama za Ligu prvaka. Gruzijski klub nenadano je izbacio Sheriff iz Tiraspola, slavio je u gostima s 3:0, Moldavci su se vratili u uzvratu, brzo poveli s 3:0, ali je momčad koju vodi Zoran Zekić tada primila pogodak i oprostila se od ovog natjecanja.

– Gledali smo te utakmice, analizirali smo Saburtalo. Ima vrlo brzu momčad, dobre igrače na krilima i bokovima – kazao je trener Dinama Nenad Bjelica, a slično je govorio i nakon utakmice s Lokomotivom koja je očito slična po načinu igre gruzijskoj momčadi. A Kastrati, Uzuni i Drožđek bili su dobra škola plavima sa svojim hitrim izlascima. Plavima dobra škola može biti i Hajduk koji je bio apsolutni favorit protiv Gzira Uniteda pa je ispao. Uostalom, Hajduk je svojedobno ispao i od gruzijskog kluba Dila Gori.

Dosad je krasilo Bjeličinu momčad to što nikoga nisu podcjenjivali. No Bjelici nedostaje dosta igrača koji bi vjerojatno igrali da mogu. Sigurno je da neće putovati Stojanović koji je dobio karton, ozlijeđeni Theophile, Dilaver, Moharrami i Zagorac, a ne putuju ni Olmo i Moubandje koji su se tek priključili momčadi.

Rijeka može na Gziru!

Zbog kazne Dinamo ne smije prodavati ulaznice svojim navijačima za utakmicu u Gruziji. No nigdje ne stoji da naši državljani ne smiju u svojem aranžmanu putovati u Tbilisi i tamo za neku od tribina stadiona Mikheil Meskhi (kapacitet 24.680 gledatelja) kupiti ulaznicu.

Ždrijeb će odlučiti i s kime će Dinamo igrati u kvalifikacijama EL-a ispadne li. U tom slučaju bit će favorit protiv svakoga. Rijeka će ići na neki od ovih parova: Fehérvár (Mađarska) / Vaduz (Lihtenštajn), Haugesund (Norveška) / Sturm Graz (Austrija), Malatyaspor (Turska) / Olimpija (Slovenija), Chikhura (Gruzija) / Aberdeen (Škotska), Ventspils (Letonija) / Gzira United (Malta). Osijekovi mogući suparnici su Sparta Prag (Češka), AEK Atena (Grčka) te bolji iz susreta: Espanyol (Španjolska) / Stjarnan (Island), Domžale (Slovenija) / Malmö (Švedska), Budućnost (Crna Gora) / Zorya Lugansk (Ukrajina), Arsenal Tula (Rusija) / Neftči (Azerbajdžan).

PAOK (Grčka)

Qarabag (Azerbajdžan) / Dundalk (Irska)

Maribor (Slovenija) / AIK (Švedska)

C. zvezda (Srbija) / HJK Helsinki (Finska)

Maccabi T. A. (Izrael) v CFR Cluj (Rumunjska)

Valletta (Malta) / Ferencváros (Mađarska)

Tre Penne (S. Marino) / Sūduva (Litva)

Piast Gliwice (Poljska) / Riga (Letonija)

Ararat (Armenija) / Lincoln (Gibraltar)

Valur (Island) / Ludogorec (Bugarska)

HB Tórshavn (Ovčji otoci) / Linfield (Sj. Irska)

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Psychlist
Psychlist
12:41 22.07.2019.

Dobro je, nismo dobili Gliwice...

DU
Deleted user
10:13 22.07.2019.

Možda ispadne od gruzijaca po čemu ste sigurni da če proći dalje!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije