Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNICI MODRIH

Dinamu prijeti nova Dalićeva uzdanica, ali i bivši igrač Rijeke

Dinamo Young Boys
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
31.08.2018.
u 15:42

Dinamu će ovo biti sedmi nastup u grupnoj fazi Kupa UEFE i Europske lige, a do sada nijednom nisu prošli dalje.

Nogometaši zagrebačkog Dinama igrat će u D skupini Europske lige s briselskim Anderlechtom, istanbulskim Fenerbahčeom i slovačkim predstavnikom Spartakom iz Trnave, odlučio je ždrijeb u Monte Carlu.

Dinamu će ovo biti sedmi nastup u grupnoj fazi Kupa UEFE i Europske lige, a do sada nijednom nisu prošli dalje. S Anderlechtom se Dinamo sastao u skupini Europske lige, a sa Fenerbahčeom i Spartakom iz Trnave hrvatski prvak još nije igrao u europskim natjecanjima. 

Anderlecht je najtrofejniji belgijski klub s 34 naslova prvaka, a dvaput je bio pobjednik Kupa pobjednika kupova (1976, 1978), a 1983. godine i pobjednik Kupa UEFE. Dinamo je s briselskim klubom već igrao u skupini Europske lige, u sezoni 2009/2010., a tada su Zagrepčani izgubili na Maksimiru, ali pobijedili na stadionu Vandenstock. Za Anderlecht od ove sezone nastupa hrvatski napadač Ivan Santini, a u momčadi je i bivši branič Hajduka Antonio Milić. 

Fenerbahče je institucija u Turskoj, klub koji je osvojio rekordnih 28 naslova prvaka. Fener je i aktualni turski doprvak, a već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka ispali su od Benfice (0:1, 1:1). Fenerbahče igra na stadionu Şükrü Saracoğlu, kapaciteta 48.000 gledatelja, a u sastavu od atraktivnijih igrača imaju Španjolca Soldada, Ganca Andre Ayew, Francuza Matthieu Valbuena i drugi. 

Spartak iz Trnave prošle je sezone prvi put postao prvak Slovačke nakon što je pet puta bio prvak Čehoslovačke. Najveći uspjeh kluba iz gradića Trnave, osnovanog 1923. godine, jest plasman u polufinale Kupa UEFE 1968/1969, kad su ispali od Ajaxa (0:3, 2:0). Spartak u svom sastavu ima nekoliko slovačkih reprezentativaca, ali i bivšeg igrača Rijeke Filipa Dangubića. 

Prvo kolo na rasporedu je 20. rujna. 

>> Pogledajte atmosferu s maksimirskog sjevera 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije