Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon potresa

Dinamovi navijači u akciji za inkubator: Zajecove kopačke iz 1982. idu na tombolu!

Dinamo to smo mi
Foto: Dinamo to smo mi
1/2
20.04.2020.
u 12:18

Pozvao sve navijače Dinama, ali i druge građane da se odazovu akciji i pomognu u nabavci vrijedne opreme za prerano rođenu djecu u Petrovoj bolnic

Udruga “Dinamo to smo mi” najavila je danas pokretanje velike humanitarne akcije za pomoć Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” i nabavku potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, gdje su nakon potresa u Zagrebu vraćeni.

U tom akciji aktivirali su najbolje hrvatske sportaše diljem Hrvatske, Europe i svijeta s kojima od idućeg tjedna pokreću veliku akciju Humanitarne tombole.

>> Pogledajte akciju BBB-a u bolniici u Petrovoj nakon potresa

- Svi znamo kako su navijači Dinama tog jutra između ostalog iznosili i spasili desetak inkubatora i ostale opreme. Sad je vrijeme da se vrate inkubatori u Petrovu. Dinamovi navijači imaju bogatu povijest akcija i suradnje s Klubom roditelja “Palčić gore” i čim smo čuli da su otvorili račun za skupljanje sredstva za novu potrebnu opremu, krenuli smo s idejama kako im pomoći. Na kraju smo osmislili tombolu na kojoj će se naći dresovi, rekviziti i ostale vrijedne stvari najboljih hrvatskih sportaša - rekao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Pozvao je sve navijače Dinama, ali i druge građane da se odazovu akciji i pomognu u nabavci vrijedne opreme za prerano rođenu djecu u Petrovoj bolnici.

- Tombola će zasad biti na online platformi na stranici http://tombola.dinamotosmomi.com i svaka donacija će odmah sjedati na račun Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore”. Već sad “u bubnju” se nalazi respektabilan broj dresova i rekvizita naših sjajnih sportaša, ali ovom prilikom pozivam sve koji se žele priključiti da se jave i pomognu kako bi se “Palčići” što prije vratili u Petrovu. Mi ćemo redovno objavljivati tko se priključio akciji, a o izvlačenju ćemo vas obavijestiti naknadno, ovisno o mjerama vlade vezanim za javna okupljanja - kazao je Čošić dodavši da je ideja da i na tom koncertu sportaši sudjeluju u call centru i tako dodatno pomognu akciji.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore” Željka Vučko kazala je kako je potrebno kupiti za odjel desetak inkubatora, respiratora i ostale opreme.

- Vrijednost ove opreme koju nabavljamo je oko 4 milijuna kuna. Mi smo dosad skupili oko 900 000 kuna, a vjerujem da će ova akcija pomoći našem cilju. Hvala svakom sportašu koji je nešto donirao, hvala svakom građaninu koji će se uključiti u akciju, ovo je zaista prava sinergija sportaša i navijača - kazala je Željka Vučko.

Svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić donirao je svoj dres u kojem je osvojio nekoliko prvih medalja.

- Čim su me dečki kontaktirali i rekli ideju, odmah sam pristao i ponudio im se pomoći. Hvala njima na ovoj akciji, ali hvala svima koji će biti dio nje. Pozivam i ovom prilikom sve kolege sportaše da se odazovu akciji, neka se jave i meni i dečkima iz Udruge sa svojim suvenirima da napunimo bazu na jednom mjestu da pokrenemo lavinu - rekao je Tin Srbić.

Osim njega, kazano je kako će između ostalog na humanitarnoj tomboli u početku biti ponuđene  kopačke Velimira Zajeca iz 1982. godine, dresovi srebrnih Zlatka Dalića i Marka Pjace, startni broj skijaša Filipa Zubčića, dresovi nogometaša Filipa Benkovića, Marka Roga, Nikole Katića, košarkaškog reprezentativca Krune Simona, reket tenisača Ive Karlovića, ali i mnogih drugih sportaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije