Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Kijevu

Dinamovi juniori u osmini finala Lige prvaka, Josipović obranio dva penala

Dinamovi juniori u osmini finala Lige prvaka, Josipović obranio dva penala
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
12.02.2020. u 18:04

Juniori zagrebačkog Dinama u Kijevu su izborili osminu finala Lige prvaka. Hrvatska momčad pobijedila je kijevski Dinamo nakon trilera jedanaesteraca s 4:3 (0:0), a junak je bio vratar Renato Josipović. Čuvar mreže zagrebačke momčadi obranio je dva jedanaesterca.

Utakmica je nakon 90 minuta završila bez pogodaka. Malo se toga vidjelo sa samo nekoliko prilika s obje strane. 
Bila je to čvrsta i tvrda utakmica bez pravih prilika, a pitanje pobjednika na koncu je razriješeno udarcima s bijele točke.

Dinamovi juniori
1/3

Prilikom izvođenja jedanaesteraca briljirao je vratar 'modrih' Renato Josipović s dvije fantastične obrane. U prvoj seriji je zaustavio udarac Nadolskog, a u petoj seriji i Vološinu. Kod Dinama Janković je prebacio gol, ali su Julardžija, Šipoš, Gvardiol i Karrica bili sigurni. Za kijevski sastav golove s bijele točke zabili su Isajenko, Citaišvili i Zabarni.

U play-offu je na rasporedu samo jedna utakmica, bez uzvrata, a pobjednik je izborio plasman u osminu finala. Ždrijeb osmine finala je 14. veljače, a Dinamo će igrati protiv jednog od sedam pobjednika skupina prvog kruga (Real Madrid, Bayern München, Juventus, Liverpool, Inter, Benfica, Ajax). 

U Dinamovoj skupini slavila je Atalanta koja je time izborila izravan plasman u osminu finala, no zagrebački sastav ne može igrati protiv momčadi iz Bergama jer su već igrali u skupini. Iza drugoplasiranog Dinama smjestili su se Manchester City i Šahtar.

Kijevski sastav je igrao u "Domestic Champions Path" dijelu ždrijeba i na putu do play-offa izbacio je Škendiju i PAOK.

Dinamo je u Kijev stigao uz jako puno problema. Zbog vremenskih neprilika umjesto u ponedjeljak, momčad je na put krenula u utorak, a u Kijev nisu niti krenuli ozlijeđeni Antonijo Marin i kartonirani Tomislav Krizmanić.

U prvom poluvremenu gledali smo čvrstu i tvrdu utakmicu bez previše prilika.

U nastavku su prvi zaprijetili Kijevljani, u 60. minuti Šulijanski je imao sjajnu priliku, ali je Joško Gvardiol u posljednji trenutak uklizao i spasio možda i gol. Zagrepčani su uzvratili dvije minute kasnije, ali je Franjićev udarac otišao preko gola.

U posljednjim trenucima susreta Julardžija je imao možda i najbolju priliku na utakmicu. Pobjegao je domaćoj obrani i krenuo sam prema golmanu, ali je vratar Kijevljana na vrijeme izašao i obranio njegov udarac.

>>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Komentara 8

IV
ivica1004
18:17 12.02.2020.

Ovaj Josipović me oduševio kako momak brani penale!!! I čestitam mom Dinamu na prolazu!!!

DU
Deleted user
18:05 12.02.2020.

Dinamo Zagreb.Moć ,snaga.

DU
Deleted user
18:18 12.02.2020.

Gospodine Zdravko još jednom hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije